reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak to jest z tym CHRZTEM?

Ja rowniez wierze w Boga ale nie w ksiezy:sorry:Wogole dla mnie spowiedz powinna byc przed Bogiem-kazdy sam powinnien nie przed nim wyspowiadac a nie spowiadac sie ksiedzu:szok:bzdura jak dla mnie :sorry:

reklama
Oli i ja tak właśnie robię - spowiadam sie przed sobą a nie przed księdzem , juz nie pamiętam kiedy byłam w spowiedzi a do komunii chodzę zawsze kiedy jestem na mszy. Do koscioła tez idę wtedy kiedy czuje taka potrzebę , a nie wtedy kiedy trzeba.

henrietta ja i moj maz robimy dokladnie tak samo a co do chrztu i zaplaty czy cos to nie dalismy nic bo uwazam ze nie placi sie za sakramenty swiete nie wiem czy sobie cos pomysleli czy nie i ogolnie mi to lata

WITAM
JA ROWNIEZ NIE MAM ŚLUBU I JEST PROBLEM W PARAFI U MOJEGO CHLOPAKA,KSIADZ NAMAWIA NA ŚLUB.JA MAM INNA PARAFIE I TAKIEGO FAJNEGO PROBOSZCZA ZE MOGE ISC I BEZ PROBLEMU OCHRZCZA DZIECKO:-),CZASAMI MOZNA POCHODZIC PO KOSCIOLACH I POPYTAC,WYDAJE MI SIE ZE POWINNI DZIECKO OCHRZCIC BEZ ŚLUBU RODZICOW,BO NIE KAZDEGO STAC NA ŚLUB:no:POZDRAWIAM

Princi no niezły tez księżulek...takimi testami sypa??? Jestem w szoku....
A co do chrztu to mimo braku śłubu nasza Julka już jest ochrzczona.
Bez żadnych problemów w rewelacyjnej atmosferze i bez żadnych stresów. I tak właśnie powinno byc.
A Julka....nawet nie zapłakała :)

Już niedługo imprezka :tak: W sobotę :-p

Kilka fajnych prezentów sobie " Alicja ";-) wybrała:
Krzesełko do jedzenia BabyOno
Termometr na podczerwień Beurera
Fotelik do samochodu
i inne:)

Ale nam "gadżetów" dojdzie:-D

Hej.My chcemy ochrzcic w Polsce w sobote po wielkanocy.Wszystkie formalnosci chodzi zalatwiac mama,bo my za daleko.I oczywiscie wszedzie jest pod gorke.Mamy slub,ale cywilny.ZLE widziane przez ksiedza.Chcemy w sobote,ZLE bo wtedy moga nam dac rano o 9 lub o 18 na ostatniej mszy(i dlaczego w sobote???????????)Msze o innych godz.sa pod sluby(bo z tego pewnie wieksza kasa!).Milion papierkow,zaswiadczen,jakies smieszne kursy...Nie wiem o co chodzi.A niby chrzest to sakrament ktory ksieza powinni udzielic bez laski.Powiedzcie prosze,ile teraz kosztuje taka impreza?Ile dac w koperte?:szok:

reklama
Do góry