reklama
henrietta5
Fanka BB :)
Oli i ja tak właśnie robię - spowiadam sie przed sobą a nie przed księdzem , juz nie pamiętam kiedy byłam w spowiedzi a do komunii chodzę zawsze kiedy jestem na mszy. Do koscioła tez idę wtedy kiedy czuje taka potrzebę , a nie wtedy kiedy trzeba.
Moltizerka
Mamusią być
henrietta ja i moj maz robimy dokladnie tak samo a co do chrztu i zaplaty czy cos to nie dalismy nic bo uwazam ze nie placi sie za sakramenty swiete nie wiem czy sobie cos pomysleli czy nie i ogolnie mi to lata
WITAM
JA ROWNIEZ NIE MAM ŚLUBU I JEST PROBLEM W PARAFI U MOJEGO CHLOPAKA,KSIADZ NAMAWIA NA ŚLUB.JA MAM INNA PARAFIE I TAKIEGO FAJNEGO PROBOSZCZA ZE MOGE ISC I BEZ PROBLEMU OCHRZCZA DZIECKO:-),CZASAMI MOZNA POCHODZIC PO KOSCIOLACH I POPYTAC,WYDAJE MI SIE ZE POWINNI DZIECKO OCHRZCIC BEZ ŚLUBU RODZICOW,BO NIE KAZDEGO STAC NA ŚLUBPOZDRAWIAM
JA ROWNIEZ NIE MAM ŚLUBU I JEST PROBLEM W PARAFI U MOJEGO CHLOPAKA,KSIADZ NAMAWIA NA ŚLUB.JA MAM INNA PARAFIE I TAKIEGO FAJNEGO PROBOSZCZA ZE MOGE ISC I BEZ PROBLEMU OCHRZCZA DZIECKO:-),CZASAMI MOZNA POCHODZIC PO KOSCIOLACH I POPYTAC,WYDAJE MI SIE ZE POWINNI DZIECKO OCHRZCIC BEZ ŚLUBU RODZICOW,BO NIE KAZDEGO STAC NA ŚLUBPOZDRAWIAM
Makta
Mama Julki Łobuziulki :)
Princi no niezły tez księżulek...takimi testami sypa??? Jestem w szoku....
A co do chrztu to mimo braku śłubu nasza Julka już jest ochrzczona.
Bez żadnych problemów w rewelacyjnej atmosferze i bez żadnych stresów. I tak właśnie powinno byc.
A Julka....nawet nie zapłakała
A co do chrztu to mimo braku śłubu nasza Julka już jest ochrzczona.
Bez żadnych problemów w rewelacyjnej atmosferze i bez żadnych stresów. I tak właśnie powinno byc.
A Julka....nawet nie zapłakała
ewa72
Mama Maciusia
Hej.My chcemy ochrzcic w Polsce w sobote po wielkanocy.Wszystkie formalnosci chodzi zalatwiac mama,bo my za daleko.I oczywiscie wszedzie jest pod gorke.Mamy slub,ale cywilny.ZLE widziane przez ksiedza.Chcemy w sobote,ZLE bo wtedy moga nam dac rano o 9 lub o 18 na ostatniej mszy(i dlaczego w sobote???????????)Msze o innych godz.sa pod sluby(bo z tego pewnie wieksza kasa!).Milion papierkow,zaswiadczen,jakies smieszne kursy...Nie wiem o co chodzi.A niby chrzest to sakrament ktory ksieza powinni udzielic bez laski.Powiedzcie prosze,ile teraz kosztuje taka impreza?Ile dac w koperte?
reklama
Podziel się: