reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak to działa?! O zajściu w ciąże.

reklama
a jest możliwość że to nie Twój dzidziuś ?

2 razy w życiu spuściłem się ale w prezerwatywie i to z rok temu! Jak sie kochaliśmy to zawsze wyjmowałem długo przed i jedyne czego sie obawiałem to ta "ślizga wydzielina" Wiem że miała stosunek 26- 28 czerwca z moim kumplem! Po czasie sie dowiedziałem! Ja bylem u niej
16 czerwca 23 czerwca 1 lipca 3lipca! Wiem że w tym okresie popadła w złe towarzystwo i nadużywała narkotyki i alkohol ;/! W poniedziałek ginekolog(prywatny) powiedział że jest w 6 tygodniu! Okres zaczął jej się 7 czerwca a następny miał sie zacząć 5 lipca! Krwawienie trwa u niej 6 dni! 7 czerwca było słabsze niż zwykle! Trochę nie pasuje z opinia lekarza;/! W czym jest więcej prawdy:
- lekarz sie pomylił i powinien powiedzieć 7 tydzień bo okres dostała 7 a nie 10-12
- lekarz i USG mają większą rację nawet kiedy prawdziwsza data to 23(według kalendarzyka)?

Jeśli to mój to wszystko jej przebaczę i zaopiekuje sie nim!!!
Jeśli to kogoś innego to i tak jej pomogę na wzgląd przez te wszystkie lata choć nie obiecuje że się z nią ożenie!

P.S. Dziecko będę Kochać co nie oznacza że matka również zostanie obdarowana uczuciem!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
z miesiączki przypuszczalna data załodnienia to 22 czerwca więc data 23 jak byłeś u niej jest dla mnie bardziej prawdopodobna

a powiedź czy jesteś pewny tej daty miesiączki ?
czy to jest data którą ona Ci powiedziała ?

Tak! Ona powiedziała mi o tej dacie! A jak mogę to sprawdzić? Kiedy byłem u niej 11 jeszcze miała okres!
Problem polega na tym że według mnie mało możliwe było to abym ja zrobił to dziecko;/

tak to właśnie jest ze stosunkami przerywanym :sorry2:

mam mieszane uczucia
nie wiem
jedyna pewność to badania po urodzeniu dziecka

nie wiem kogo mi bardziej żal ciebie czy jej :sorry2::-(

tak to właśnie jest ze stosunkami przerywanym :sorry2:

mam mieszane uczucia
nie wiem
jedyna pewność to badania po urodzeniu dziecka

nie wiem kogo mi bardziej żal ciebie czy jej :sorry2::-(

Szczerze to gdyby nie jej rozwiązłość byłbym pewnym ojcem martwiącym się jedynie o to aby dziecko urodziło się zdrowe i w ogóle żeby wszystko było ok!!!

A o co Ci chodzi z tym stosunkiem "przerywany"?! Dodaj że był to stosunek przerywany w prezerwatywie!!! Ja nie biegałem pijany szukając jej koleżanek aby zrobić jej na złość kochając się z nimi!!!

P.S. Czyli kalendarzyk ma tu większą przewagę od ginekologa i bardziej prawdopodobna jest wersja 23 od 26-28??

mam nadzieję że to dziecko będzie dla niej tym punktem w życiu gdzie wszystko sie zmienia
i wejdzie na właściwą ścieżkę

mam nadzieje że będzie miała wsparcie w kimś ktio jej pomoże a nie będzie kolejną samotną w ciąży , samotną z dzieckiem ,chociaż czasem tak jest lepiej

ale to nie jest ten temat wątku :sorry2:

jeśli nie było stosunku 23 czerwca bez prezerwatywy to ja już nic nie kumam :confused:

mam nadzieję że to dziecko będzie dla niej tym punktem w życiu gdzie wszystko sie zmienia
i wejdzie na właściwą ścieżkę

mam nadzieje że będzie miała wsparcie w kimś ktio jej pomoże a nie będzie kolejną samotną w ciąży , samotną z dzieckiem ,chociaż czasem tak jest lepiej

ale to nie jest ten temat wątku :sorry2:

jeśli nie było stosunku 23 czerwca bez prezerwatywy to ja już nic nie kumam :confused:

No właśnie!!! Również się nad tym zastanawiałem! W najgorszym przypadku prezerwatywa mogła dostać małej dziurki i wydostała sie ta "ślizga wydzielina" w instrukcji często o tym piszą! Sperma na 100% odpada!!! Na pewno się nie dostała! Tego jestem pewny! Ona śmiało mówi że to ja! A jak zapytałem a może ten kolega jest ojcem?? Ona na to: to jest fizycznie niemożliwe! Chodziło jej o to że dni sie nie zgadzają! Teraz wiem ze te 6 tygodni to naprawdę 4 i by pasowało! Jednak ten okres mnie trochę zwodzi;/! Tylko żeby wiadomo było co ma większą skuteczność oceny: lekarz czy kalendarzyk!

reklama
powiem tak
największą prawdę w tym przypadku może wykazać USG
czym usg jest wykonane wcześniej tym jest mniejsza pomyłka
ale czy w tym przypadku różnicy tylko 3 dni jest to tak naprawdę możliwe
nie mam pojęcia
trzeba do lekarza

Do góry