reklama
Sama nie stosowalam metod naturalnych, ale wiem ze jest to ryzykowne. Zanim nie wystapi pierwsza miesiaczka juz mozesz zajsc w ciaze pnownie, a potem cykle moga byc nieregularne. Ja bym nie polecala, ale niech sie wypowiedza inne mamy. A tak poza tym jest duzo innych sposobow zaobiegania ciazy dla karmiacych mam.
A
Anja26
Gość
Az sie glupio przyznac ale my stosowalismy ta metode hehehehehhe Jak widac nie skutecznie.
R
Rusty
Gość
No, a nam przez półtora roku nic się nie udało "zmajstrować". Metoda objawowo-termiczna. Bez otoczki religijnej; po prostu środki hormonalne mi szkodzą.
marianeczka
persona non grata
ja rowniez mam w planie metody naturalne, to znaczy badanie sluzu i temperatury. przy regularnych miesiaczkach ta metoda jest naprawde skuteczna. mysle, ze wiecej jest dzieciakow z peknietych prezerwatyw, niz z madrze stosowanych metod naturalnych. ja w kazdym razie zanm ludzi, ktorzy z powodzeniem te metode stosuja. wymaganieco samozaparcia, ale ja nie zamierzam zatruwac sobie organizmu hormonami. zreszta seks od wiekow zwiazany jest z plodnoscia, wiec jesli przyjdzie drugie dziecko - przyjmiemy je z radoscia.
buziaki
m
buziaki
m
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Bardzo duzo mozna poczytac o naturalnym planowaniu rodziny na stronie www.lmm.pl Na forum lmm wiekszosc kobiet stosuje te metody i moze podzielic sie doswiadczeniami. Fakt trzeba miec sporo samozaparcia i umiec przeczekac bez sexu okresy plodnosci, jesli oczywiscie nie planuje sie dziecka.
Właśnie dziewczyny, ja nie sotałam jeszcz eokresu, robiłam test, ale nie jestem w ciąży. Chciałabym stosować dobra metodę, przed ciążą miałam nir egularną miesiączkę, nie wiem co robić. Teraz stosuję z mężem st. orzerywany, ale jak długo można?Nie wiem co robic, nie chiałabym stosować pigułek ani gumki ...sama nie wiem.....
reklama
Podziel się: