reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Witam!!!
Jak zaczęłam stosowac yasminelle pierwszy raz,to utyłam,ale nie od samych tabletek.U mnie było tak,ze yasminelle powodowały strszny apetyt,normalnie mogłam jesc wszystko w ogromnych ilosciach.Odstawiłam je w marcu tego roku,wróciłam do swojej wagi.Teraz znów je stosuje juz 4 miesiac tylko sie kontroluje i waga stoi w miejscu;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dopiero czekam na antykoncepcje poporodową ( najpierw musze zaleczyc nadzerke) i ginekolog mi powiedziala że pierwszy miesiac na tabletkach bede krawic caly. Ale najlepiej skonsultowac takie rzeczy z lekarzem.

:-)Witajcie kobitki.Zwracam sie do Was z ogromną prośbą.Proszę powiedzcie mi czy po tebletkach antykoncepcycjnych YASMINELLE waga ciała wzrasta czy maleje?Chodz mój lekarz zapewniał mnie że nie przytyje ,a wręcz przeciwnie,schudne to mam pewne obawy,bo inne źródła podaja zupełnie cos innego.Więc zwracam sie do Was.Buźka i czekam na wasze opinie.
ja kiedyś miałam tabletki które nazywały się yasmin i miałam po nich jeszcze schudnąć:(a po 3 miesiacach zgrublam 10 kilo czyli wazylam tyle co teraz w ciazy.odlozylam te tabletki i oczywiscie dieta no i schudlam, wrocilam do starej wagi.Mojj lekarz zapewnial mnie wtedy ze nie zgrubne a jak odrzucilam tabletki to powiedzial ze mam za duzo hormonow i pewnie dlatego tak sie stalo:(smieszne

ja również brałam jakiś czas tabletki yasmine ok 50 zł opakowanie! miała po nich poprawić mi się cera no i oczywiście miały nie powodować wzrostu wagi. skutek wrecz odwrotny cera-pełno wyprysków, masa ciała zaczęła wzrastac. odrzuciłam je no i równiez dieta i schudłam ufff
ale znam osoby co tolerowały je bardzo dobrze

Cześć dziewczyny! mam mały problem z tymi tabletkami yasminella, jestem po pierwszym opakowaniu tych tabletek, a dokładnie to jest 5 dzień 7 dniowej przerwy, a ja nie ma normalnego okresu, wczoraj zaczęłam dziwnie plamić i w ogóle bolał mnie brzuch. A wcześniej, jak brałam tabletki to też miałam krótkie plamienia. Czy to jest normalne?? bo ja jestem bardzo zaniepokojona tym....pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedz

czesc ja tez wlasnie skonczylam pierwszy listek i mam teraz pierwszy dzien 7 dniowej przerwy jeszcze okresu nie dostalam ale plamilam od samego poczatku kiedy zaczelam brac tabletki,bylo to dosyc uciazliwe.z okresem slyszalam ze czasem sxie nie pojawia i t nic zlego chyba ze bedzie sie tak dziala kilka razy z rzedu wiec na razie sie nie martw

Dzięki że odpowiedzialaś (jako jedyna). Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę 2 opakowania. Źle się czułam po niej, ale naszczęście po drugiej tabletce jest oki. Niestety okresu w przerwie nie dostałam, miałam jedynie plamienie przez 2 dni. I tym jestem zaniepokojona. Jest na tym forum dziewczyna ktora tez tak miała?? bo nie wiem czy to jest normalne...:(

Jeszcze raz przeczytałam Twojego posta majka24 i trochę się uspokoiłam....podobno jak 2 raz z rzędu nie dostanę to jest podejrzenie ciąży:)Dzięki za odp. pozdrawiam

reklama
Też brałam yasminelle przez rok i na mnie bardzo dobrze działały nic nie przytyłam,dobrze się po nich czułam.Tylko jak je odstawiłam to od razu zaszłam w ciąże przy pierwszym cyklu :tak::-D.Podobno bardzo rzadko się to zdarza :-)

"Jesteśmy warci tyle,ile możemy dać innym"

Do góry