reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

ja własnie zrobiłam kisiel i herbate miętowa
ale zaraz musze robic kanapki i kawe dla meza do pracy i obudzic małego bo o 6 wychodza do przedszkola

reklama
o 6?????? do przedszkola!!! toz to barbarzynstwo!! Wspolczuje Twojemu mezowi ze tak wczesnie musi wstawac. Synek pewnie spi jak go ubierasz...
Zjadlam bulke z zoltym serem, wlalam w siebie gar herbaty, niunia sie chyba zmeczyla wreszcie wierzganiem...
Oj chyba jednak nie.....
W kazdym razie, poki ciemna noc, ide spac..........................

Widzę dziewczyny, że ze spaniem macie jak ja od 3 dni. Do tego wczoraj nogi napuchły mi jak balony. Po nocy wyglądają tak samo, nie wiem czy wyjdę dziś z domu, chyba w kapciach, bo buty chyba za małe będą. Macie może jakiś patent, żeby ta ouchlizna zeszła. Może czymś smarujecie?

To chyba jakaś fala nas nawiedziła dzisiejszej nocy, bo ja od 3 rano też nie mogłam spać. Normalnie plecy już mi wysiadają, a mój wiercipięta w brzuchu tak się wierzga, że nie wiem jak leżeć.

A co do opuchniętych nóg to na szczęście na razie nie mam tego problemu, ale może przez to, że codziennie wieczorem jak biorę prysznic to na samym końcu przez ok. 1 minutę polewam nogi od stóp do kolan zimną, a wręcz lodowatą wodą. Na pewno pomaga to na skurcze łydek, które miałam od 6 miesiąca tak bolesne, że w nocy normalnie wyłam z bólu, pomimo, że magnez jadłam tonami, a teraz jak ręką odjął.

A ja dzis spałam jak mysz pod miotłą :-D o 5:30 musiałam wstać, bo na uczelnie miałam na 8, a na dojazd do Łodzi schodzi mi 2 godzinki autem, szczególnie przed 8 w korku w Łodzi....ale to na szczescie ostatni raz w tym semestrze..uuufffff...w nocy budziłam sie kilka razy, spoglądałam na zegarek i dalej kładłam sie spać, niby już wyspana, a jeszcze nie do konca....a teraz prawie usypiam na siedząco...ale jak sie położe to w nocy znowu nie zasne..i takie koło zataczam:-D

Do tego dręczą mnie straszne bóle midnicy, juz drugi dzień, aż sie boję...do tego mały tak sie dziwnie kręci,czuje jakby mnie szczypał w ujście macicy i też tak od wczoraj...mało to przyjemne...wrecz bolesne..:-(

Ja tez dzis w nocy nie moglam spac. Gdybym wiedziala ze Wy tez nie spicie to bym pogadala z Wami na forum.:-):-):-)

nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ale ostatnio po kazdym posilku jest mi niedobrze. tak jak w poczatkowym okresie ciazy:baffled:

macie cos takiego??:confused:

lil kate to normalne ja tez tak mam a do tego kazde sprzatanie konczy sie nad kibelkiem.Dlatego nic tez nie robie i z tego powodu przyjechala mi tesciowa pomoc;-)

reklama
Mi też jest ostatnio ciągle niedobrze. I potwornie mnie wszystko męczy. W nocy śpię (z przerwami na siusiu) a rano budzę się nie wyspana, tak, że muszę podsypiac w dzień. Ciągle mi się stawia brzuch, wystarczy, że przejdę się do łazienki z pokoju.

Do góry