reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się czujesz mamo?

reklama
a ja z głupim pytaniem :zawstydzona/y: mam widoczną żyłę(żylak) nad kolanem i rano mnie bolał potem zrobiło mi się sine i nadal boli i czy na to powinnam zrobić ciepły czy zimny okład ? i czy wogóle robić ? kurcze :baffled::-(chyba mi nie pękł albo coś w tym stylu :-(

a ja z głupim pytaniem :zawstydzona/y: mam widoczną żyłę(żylak) nad kolanem i rano mnie bolał potem zrobiło mi się sine i nadal boli i czy na to powinnam zrobić ciepły czy zimny okład ? i czy wogóle robić ? kurcze :baffled::-(chyba mi nie pękł albo coś w tym stylu :-(
To na to bedzie najlepszy lekarz:tak: z zylakami nie ma zartow:tak:

Gosia po pierwsze idź do lekarza:-(
Po drugie - na żylakie chwilową ulgę dają masaże rękawicą albo myjką pod prysznicem, a potem pod koniec mycia możesz na mokra skórę wetrzeć oliwkę dla dzieci.
Po trzecie - do lekarza...:tak:

moja mama tez tak ma :-( a do lekarza nie zna drogi oczywiscie :crazy: no ale pomaga jej trzymanie nog wyzej tzn. np. na stole ;-) i kremowanie Fenistil czy jakos tak zelem a co do okladow to napewno nie cieple bo zylaki nie lubia upalow :nerd:

Absolutnie nie gorące okłady,jak już to zimne(a raczej chłodne).Ja mam małego żylaka pod kolanem(odkąd skończyłam 18 lat) i mi pomaga maść z wyciągiem kasztanowca,leżenie z uniesionymi nogami.W ogóle Gośia kup sobie taka maść profilaktycznie,żeby Ci sie więcej nie zrobiło.Zadbaj o swoje nóżki.:tak:A i kup sobie rajstopy uciskowe na żylaki i noś od czasu do czasu.

Dzięki dziewczyny za odpowiedz :tak: siniol jest ogromny muszę się wygrać na usunięcie tego żylaka ale nigdy nie mam kiedy iść do lekarza :zawstydzona/y: no i jeszcze do alergologa i do dermatologa muszę iść a brak mi czasu :zawstydzona/y:

a dziś @ :wściekła/y: ale lepiej że jest jak by miało jej nie być ;-)

reklama
mam lenia..........................burdel
musze sie zmobilizowac bo wstyd
remont za długo trwa
nikt nie ma czasu;-) i ochoty go kontynuowac (u mnie)
najbardziej podoba sie małej:laugh2:
np. karton z butelkami %

Do góry