reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
mi po wielkich bojach udało się zarejstrować jagodę do logopedy na piątek:tak:bardzo się cieszę i bardzo boję jednocześnie, ale lepiej wiedzieć na czym się stoi

Kinga - pewnie tak, teraz idziemy do logopedy.

Maga a dlaczego tak wcześnie wybierasz się Ty do logopedy??

jak pamiętam z wybory kredytów to pko bp miał wówczas najkorzystniejszą propozycję

ha, no wlasnie z tym karmieniem, to zbieram sie do odstawienia, ale na razie sil psychicznych mi brak:-D

Zreszta akurat nic nie slyszalam o szkodliwosci dlugiego karmienia, wrecz przeciwnie, wszystkie dostepne mi zrodla mowia o karmieniu do konca drugiego roku zycia dziecka. Ze wtedy dzieci sa najzdrowsze.:tak:

A Ola zawsze tak dlugo jadla, nawet kiedys dluzej.
Ona jest bardzo uczuciowa, ja tez taka zawsze bylam, dopiero teraz robie sie twardsza i dojrzalsza:-)
No i niestety z jej alergia nie jest prosto ja po prostu odstawic.
Teraz juz jest duza i wlasciwie czekam tylko odpowiedniego dla mnie i dla niej momentu zeby ja odstawic. Ale nie bedzie mogla jesc w ogole zadnego mleka.

Ja nie stosuje sie 100% do zadnych zalecen. Miedzy innymi z braku wytrwalosci:-D
Aha- i nigdy nie mysle jak tu zrobic z siebie idealna matke. Nie ma idealow. W ogole nie mysle o sobie jako o matce, tzn. nie oceniam swoich matczynych zdolnosci badz ich braku:-) Natomiast zawsze mysle o tym co dobre dla dziecka. I tylko tym sie kieruje.

Tez robie bledy, staram sie tylo ich pozniej nie powtarzac.
Np. ostatnio dowiedzialam sie, ze nie wolno potrzasac malym dzieckiem. Dotyczy to rowniez mocnego bujania w wozku. A my tak bujalismy Ole. Bardzo sie tym przejelam, mam nadzieje, ze nie zaszkodzilismy jej tym (bo to ze nie robilismy tego w zlej, tylko w dobrej wierze). No coz, co sie stalo to sie nie odstanie, tylko ze przy nastepnym dziecku tak juz robic nie bede.

Zreszta wiecie co, tak w postach takiej dyskusji nie da sie dobrze poprowadzic. Brakuje tonu glosu, czasu na dokladne wyjasnienie o co nam chodzi, bo mozliwe, ze my po prostu sie nie rozumiemy, a nie nie zgadzamy:-)

ja proponuję już zakończyć tę rozmowę nt. zostawiania dzieci, karmienia piersią. Do niczego dobrego to nie prowadzi, wręcz przeciwnie - do "spustoszenia" na BB :confused:

Mam nieraz wrażenie, że próbujemy się "nawracać" i przekonywać na siłę do pewnych teorii, niestety.

Niefajnie się tu zrobiło, mi samej nie chce się tu pisać.:-(

życzę wam miłego i spokojnego dnia!

Kinguś - nie dramatyzuj kochana;-):tak::-D

co do kredytu - z tego co się orientuję to teraz dobrze jest kredyt we frankach spłacać ale nie brać (tzn. ze względu na niski kurs franka wypłata transzy w przeliczeniu na złotówki będzie niska, a ponieważ frank cały czas lekko w dół to kiedyś pewnie niedługo będzie w górę i wtedy spłaty rat będą nieproporcionalnie wyższe do tego co się do ręki w złotówkach dostało) uff trochę mętnie mi to wyszło:sorry2:
oczywiście to nie ja jestem taka mądra tylko nasz doradca finansowy, który zdecydowanie odradził nam przewalutowywać nasz kredyt:sorry2:

miłego dnia wszystkim

(a ja się chyba w tym grudniu przekręcę - nie wyrabiam w robocie i z budową - wykańczacz ciągle coś chce: farby, płytki, drzwi - powoli wybieramy to co jest na sklepie i akurat nam w ręce wpadło:wściekła/y:)

reklama
Koga - trzymaj się ..i nie przepracowywuj Kochana .....:tak::-D:-):-)
.ja tez juz nie wyrabiam .. do tego ..z autem teraz alternator się popsuł ...znowu trzeba bulic ....wiec sprzedamy tego barana ...bo juz dosc doplacania ..do niego ...teraz juz w cos nowszego bedziemy celowac..trzeba miec pewnosc że się nie stanie nic w czasie jazdy...może leasing na firme ..zobaczymy a tego naszego Szerszenia damy w rozliczeniu ..chyba że uda sie go nam sprzedać..w miare szybko

Kinia - spoko spoko ...cicho się zrobilo na bb chyba z uwagi na świeta...i przygotowania do nich ...i natłok pracy...tak mi sie cos zdaje

Do góry