reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

akurat z tym że każddy lekarz ma swoje zdanie zgodzę się  :laugh:
ja zaczynam dopiero teraz dokładnie od dziś brać witaminki
każdy też powinnien rozpatrywać to indywidualnie  ;)

reklama
Też się już Aniu spotkałam z opiniami, że teraz to przyszłe matki przesadzają, że są przewrażliwione, że za często biegają do lekarza i w ogóle po co robią jakieś tam usg. Śmieję się z tego i puszczam mimo uszu. Co pokolenie to obyczaje. Ucinam takie głupie dyskusje bardzo szybciutko.

Ania.M na poczatku jak slyszalam takie rzeczy a to gl. od tesciowej(ze kobiety w ciazy w polu robily,ze usg zbedne.......i takie tam sranie)wkurzalam sie potwornie,teraz na to leje..........kazda ciaza jest inna i kazdy ma inny organizm

babcia Igora poprzednim razempytała po co ja tak często do szpitala chodzę, a jej czasów tak nie było...

ugryzłam się w język, by nie powieziec po co uzywa kibleka, oglada m jak miłość, odkurza - za jej czasów...

ale poważnie: babcie nie zdjaą sobie sprawy jak zmalała smiertelność prenatalna, teraz juz nawet można dziecko zoperowac w brzusiu, 10 lat temu nie miało by szans na przezycie.
moja mam w 8 miesiacu straciła dzieckoi - przez przodujące łozysko, ale nie było usg dostępnego tak jak teraz żeby mozna było sie zabezpeiczyć lezeniem, chodziłą do pracy zkazdym z nas do dnia porodu.
wydaje sie że to teraz tyle dzieciaczków umiera - a to nie prawda że jest ich więcej, po prostu szybciej to wykrywamy..

zapewne ja 15 lat temu nie donosiłabym żadnej dzidzi przy moich problemach - a teraz - nawet konflikt RH nie jest problemem ,a kiedyś był zabójczy dla dzieciaczka.

no cóż ja jestem przewrażliwiona ale będę latać do lekarza jak często mi się podoba teściowa może mi ................................................... ::)

pewnie martwi się o nasze finanse może boi się że będzie musiała dołożyć

Azik: aleś mnie nastraszyła z tym łożyskiem przodującym. za tydzień idę do ginki to mi pewnie zrobi usg i powie co z moją małpiatką - kosmówką.
Agao: u mnie teściowa przypadkiem się dowiedziała ile daliśmy za prywatną wizytę i usg, i stwierdziła, że ja KrzyśK pieniędzy nie szanuję, że on ciężko pracuje a ja tylko siedzę i bąki zzbijam w domu, nawet nie poodkurzam pokoju, czy nie umyję podłogi w kuchni. masakra ................................

dzisiaj byłam u endokrrynologa - dotoczylam się w sumie na 10, a tam narodu, że aż ciemno. już miałam przed oczami perspektywę spędzenia tam całego dnia, ale bardzo miła starsza pani o laseczce stwierdziła, że ja muszę teraz wejść i ona mnie wpuszcza bez kolejki - myślałam, że pozostałe babiszonie w okolicahc30-50 zjedzą mnie na surowo.

kaśa76 takie babcie w kolejce są niezłe rzadko zdarza się jakaś normalna zwykle są w stanie się pozabijać, kłócą się niemiłosiernie a ostatnio na poczcie babcia dziadka wyzywała od brudnych cytuję hujów albo chujów nie wiem jak to się pisze :laugh: na poczcie zaczął mrugać numerek i dziadkowi popieprzyły się stoiska miał podejść do 5 a podszedł z babcią do 6 zaczęli się szturać i na siebie wrzeszczeć babcia niby taka spokojna pojechała ostro do dziadka a pocztę zaczęła wyzywać zę robią z ludzi męczenników niezły ubaw ;D ;D ;D ;D ;D

Kasia, to było 29 lat temu!!!! teraz każda kobitka donosi, tylko trzeba wiedziec by o siebie bardziej zadbać! głowa do góry, na pewno łożysko już jest wysoko.

aga - przez ch (meżczyźni mają kompleksy i wydłużyli ;) )

a te baby... szkoda gadać...

reklama
dzięki Azik za wsparcie. musi być ok.

ale mnie właśnie zdenerwowała koleżanka z pracy - ona siędziwi, że jestem na L-4 i że nie chce mi się chodzić do pracy.

Do góry