reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

no i nie obyło się bez rozmowy przez wielki biały telefon .... ;)
uff dobrze że chociaż ulżyło :)

reklama
A czy bierzecie coś na tę paskudną zgagę??? ja pytałam mojego gina i twierdził że można, ale oczywiście zapomniałam co bo akurat na kilka dni mi przeszło. a teraz bym chętnie pobiegła do apteki...bo mam dość tego co się dzieje w moim gardle czy w jego okolicach!!!!

ANIK78 pisze:
Kinga, przyznaj się, ze nic nie pijesz przed pójściem spać :), dlatego nie wstajesz ;). Ja jak się opiję na noc, to latam co chwila, a jak nic, to wstaję tylko 1-2 razy, a czasem i wcale :)

kochana, piję, ale tylko pół szklanki wody, żeby popić moje cztery tabletki :)

mokkate pisze:
Czuję sie jak ogromna kula. Mam wrażenie, że brzuch mi rośnie z dnia na dzień. I choć w tak zwanym "pasie" mam 94cm, to brzuch mam tak wysoko, że zastanawiam się gdzie podział się mój żołądek????

kula- to symbol doskonałości. A wszystkie dążymy do tego, żeby być doskonałe, nie?

Mam pytanie czy slyszał ktoś o deresji przed porodowej(ze strachu ze moze sie cos zdazyc, ze dziecko bedzie chore...)Tak sie cieszylam z dzidzi a teraz sie tak boje jak nigdy.Dzieje sie ze mna cos dziwnego nawet do sklepu na zakupy nie chodze od kilku dni, a tak sie cieszylam, tak sie przygotowywalam, a teraz boje sie nawet wybrac imienia, zeby sie nie przyzwyczaic, stracillam 1 dziecko i boje sie bardzo, coraz bardziej.

kinga P nic dziwnego że Ty nie latasz w nocy do kibelka a ja tal gdybym wieczorem skończyła na 1/2 szkl wody to bym uschła :) ja od 1/2 szkl zaczynam wieczorem niestety zawsze wypijam około 2-3 szklanek wody

rano 2 szkl mleka, póxniej 2szkl.wody, szklanka soku, herbata malinowa, woda z cytryną i miodem, 3 szkl kompotu wiśniowego, kawa zbożowa z mleczkiem, szkl. wody, szkl.soku, teraz 2 szkl. wody + soczyste jabłka mandarynki i pomarańcze o to mój dzisiejszy bilans wodny ciekawe co będzie w nocy, przy łóżku stoi butla wody i po każdym sikaniu popijam 2-3 łyki

kara ja jak wkroczyłam w III trym czyli tydzięń temu miałam 3dniowe schizy że za szybko na dziecko i że ju z po fakcie i jak sobie z takim maluszkiem płaczącym poradzę itd, teraz z kolei poprawiło mi się ale też się boję i myślę że każda z nas ma lęk jak to będzie

reklama
ja wreszcie dziśw nocy pospałam. nie wiem co robiła Fasolizna, bo padłam. tak mnie wymęczyła bestyja mała w poprzednią noc.

Do góry