reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rozwijają się wasze maleństwa

Panna Dnia mi się wydaje że poprostu mała jest silna a co do śmiania i odgłosów to poczekaj troche cierpliwości mój mały też był bardzo spokojny tzn cichutki a teraz gaworzy jak najęty

pozdrowienia dla ciebie i dzieciaczków głowa do góry wszystko w swoim czasie

reklama
a moj synus za kilka dni a dokladnie16 stycznia skoczy rok. Od prawie dwoch miesiecy sprawnie biega - biega w pelnym tego slowa znaczeniu, praktycznie nie zatrzymuje sie na chwile:tak:. Potrafi podniesc sie na nozki czyli wstac bez zadnego podtrzymywania z obojetnie jakiej pozycji, mamy 7 zabkow, mowi mama, tata, ide, daj, nie, jesc i to calkiem swiadomie:-), wie gdzie jego brat i reaguje na jego imie, potrafi odszukac i przyniesc wskazany przedmiot i od kilku dni wskazuje palcem np. zapytany gdzie tata pokazuje swoim malym paluchem na tate i sie cieszy z czego zalewamy sie ze smiechu... , poza tym od dluzszego juz czasu pokazuje jaki jest duzy, robi "bye,bye", kosi kosi lapci, brawo, jedna z najnowszych umiejetnosci to jak wysika sie na nocniczek (co mu sie niestety jeszcze baaardzo rzadko zdarza) to wstaje i bije sobie brawo....To by bylo na tyle :):happy:

No rybusia to super Wam sie rozwija babel
A nasza Malenka coraz bardziej kontaktowa: wlasnie od kilku dni czaruje wszystkich swoim babababa :). Poza tym duzo mowi jak ma cos w buzi, a jak nie wklada nic do buzi to tylko to bababba. Tez ostatnio swiadomie reaguje na imie. Poza tym wciaz szlifuje podpor do raczowania (bujanie) i coraz zwinniej sie przemieszcza. No i najwazniejsze-na ostatniej wizycie u neurologa zapadla decyzja zeby powoli redukowac cwiczenia i moze juz za miesiac bedziemy mialy wiecej czasu dla siebie, a nie na rehabilitacje :)
I ciagle czekamy na kolejne zeby, bo cos produkcja utknela w korku, to moze Rybusia przez Towjego synka?;-)Jemu rosna jak grzyby po deszczu, moze aniolek pomylil adresy?Odpalcie nam ze dwa zabki, co?:-D

No rybusia to super Wam sie rozwija babel
A nasza Malenka coraz bardziej kontaktowa: wlasnie od kilku dni czaruje wszystkich swoim babababa :). Poza tym duzo mowi jak ma cos w buzi, a jak nie wklada nic do buzi to tylko to bababba. Tez ostatnio swiadomie reaguje na imie. Poza tym wciaz szlifuje podpor do raczowania (bujanie) i coraz zwinniej sie przemieszcza. No i najwazniejsze-na ostatniej wizycie u neurologa zapadla decyzja zeby powoli redukowac cwiczenia i moze juz za miesiac bedziemy mialy wiecej czasu dla siebie, a nie na rehabilitacje :)
I ciagle czekamy na kolejne zeby, bo cos produkcja utknela w korku, to moze Rybusia przez Towjego synka?;-)Jemu rosna jak grzyby po deszczu, moze aniolek pomylil adresy?Odpalcie nam ze dwa zabki, co?:-D
moj dostal pierwszy zabek w osmym miesiacu dopiero :) to chyba ten aniolek faktycznie lekko niesprawiedliwy jest :))

Ostatnia edycja:

:-D hi hi hi nie oddamy naszych zęboli ale możemy szepnąć wróżce żeby była bardziej sprawiedliwa ...

nasz szkrab też ostatnio chodzi i bla bla bla woła jak nakręcony a dzisiaj to nawet na jakieś 10 sekund stał bez podpierania ale zaraz potem bach na pupe ...:-)
serce na chwile mi staneło bo przecież on teraz to coraz odważniejszy się robi

a i ma imie też reaguje i stwierdzam że też już świadomie a najlepiej jak leci reklama w telewizji o jakiejś cioci czy jakoś tak i tam taka babka woła kubusiuuuuuuuuuu i tak go sciska za policzki - to mój mały rozgląda się a potem robi podkówkę i chce płakać :-D:-D:-D ( bo nie ma pojęcia że to nie do niego no ale jego imie no to jakto ? se myśli pewnie hehehe) ale ubaw mamy
http://www.glitterfy.com/

pozdrawiam was i szkraby buśśśka

zagladajcie częściej...

Ostatnia edycja:

pisze jeszcze dzisiaj do was bo wiecie co się wydażyło ???

kuba zaczął robić pa pa i to zupełnie świadomie zrobił już papa mi tacie babci i dziadkowi cha cha cha ale ten szkrab rośnie POZDRAWIAM

reklama
hej moj malutki probuje juz siedziec- lapie mnie za raczki i sie podnosi. trzesie sie przy tym ale tak mu sie spodobalo ze wystarczy ze lezy troche wyzej na podusi i juz glowke podnosi. a poza tym to czasem uda mu sie powiedziec "mama" jak sie zlosci :-)

Do góry