reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

reklama
kangurka - Mąz u Nas w pokoju ostatnio zamontował włąśnie takie listwy maskujące. Kupilismy podwójną (czyli z dwoma rowkami) i w każdy zmieścił się pod dwa kable. Przykręcone jest to do ściany.

A moja Klaudynka staneła dziś po raz pierwszy sama w łóżeczku. Niestety nie miałam pod ręką ani aparatu ani kamerki :-/

Zapomniałam napisać, że od niedawna są postępy w pełzaniu. Wprawdzie do przodu się nie przesunie ale w kółko tak :D
No i straszny z Niej wiertel. W łóżeczku jak zasypia to wykopuje się z pod kołdry, łapie z nóżki, buja. Natomiast podczas kąpieli wogóle nie chce juz leżeć, tylko siada, próbuje wyjść z wanienki albo chlapie rączkami.

kwiateczek - Konradek jest naparwde super :D

Załączniki

• noga.jpg
    noga.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 34
  • P2031215.jpg
    P2031215.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Super Konradek zapitala po domu! A jak chciał wejść do swojego pokoju :szok: Bosko! :-) A Ty Kwiateczek masz bardzo miły głos :tak: Moja też cały czas tylko BABA.

Panistepelek, moja ma to samo w wanience, tylko siedzi, bawi się kaczuszkami, te mnejsze wkłada całe do buzi i piszczy nimi przygryzając je :-D:-D:-D, no i też chlapie łapkami i chce wychodzić po jakieś inne rzeczy, które widzi :tak:

Co do kabli - jakie są te rynienki?? Bo ja mam tyle kabli (w zasadzie od jednej listy idzie mi w tej chwili 9 wtyczek!!!) ze chyba nic nie byłoby w stanie to zabezpieczyc :baffled:
A czy te rynienki sie przykreca do podłogi/sciany, czy jak??
Macie jakiego linka??
Z tego co się orientuję najlepiej jest puścić rynienki właśnie pod listwą przypodłogową albo wykuć w ścianie rowek :baffled::baffled:. Ja nie będę oczywiście się w to bawić, po prostu jakimś sposobem je przymocuję :-) Lubię robić takie rzeczy, więc coś wymyślę :-) Szukałam linka, żeby pokazać o co mi chodzi, ale nie znalazłam. W każdym razie można bez problemu kupić, choćby w Obi

Z tego co się orientuję najlepiej jest puścić rynienki właśnie pod listwą przypodłogową
Chyba , ze ma się małego strongmana , który zerwał listwę, wyciągnął kable i jeszcze piankę izolacyjną wydłubał.
kwiateczek- jak oglądam twoje filmiki a mój Dominik się bawi/psoci, ty mówisz NIE, to on zastyga, patrzy na mnie z miną niewiniątka z uśmiechem z cyklu jestem śliczny, grzeczny i aniołek. Jak ja mówię NIE to psoci dalej , tyle, ze dwa razy szybciej.
Chyba sobie nagram twój głos jako element dyscyplinujący.

Aha, zapomniałam się pochwalić. Dałam wczoraj małej do łapki łyżeczkę, ładowałam jej tarte jabłuszko z marchewką a resztę sama załatwiała :tak::tak::tak: Co prawda zupy by nie pojadła, ale mały sukcesik jest. Dzisiaj chciałam powtórzyć wyczyn, ale nawet nie chciała tknąć łyżki :dry:

reklama
Chyba , ze ma się małego strongmana , który zerwał listwę, wyciągnął kable i jeszcze piankę izolacyjną wydłubał.
kwiateczek- jak oglądam twoje filmiki a mój Dominik się bawi/psoci, ty mówisz NIE, to on zastyga, patrzy na mnie z miną niewiniątka z uśmiechem z cyklu jestem śliczny, grzeczny i aniołek. Jak ja mówię NIE to psoci dalej , tyle, ze dwa razy szybciej.
Chyba sobie nagram twój głos jako element dyscyplinujący.

:-D:-D:-Ddzieci beda sie mnie bac:baffled::baffled::baffled:

Super Konradek zapitala po domu! A jak chciał wejść do swojego pokoju :szok: Bosko! :-) A Ty Kwiateczek masz bardzo miły głos :tak: Moja też cały czas tylko BABA.
dziekuje:-)jest na swoim terenie wiec jest pewien;-)ale ja zamykam drzwi bo tam mam lustro stojace na ktore wchodzi i boje sie ze zrzuci na siebie:baffled::baffled:to byl glupi zakup:sorry2::sorry2:co do glosu to slysze pierwszy raz ze mam mily:szok::szok::szok:jest dosc zachrypniety tak juz mam i kazdy zawsze mnie poznaje przez tel:-D:-D:-Dmuzyka w szkole to bylo moje utrapienie wiecznie nadciagniete stopnie jak juz sie kapneli ze ja tak mam:baffled::baffled:

Zapomniałam napisać, że od niedawna są postępy w pełzaniu. Wprawdzie do przodu się nie przesunie ale w kółko tak :D
No i straszny z Niej wiertel. W łóżeczku jak zasypia to wykopuje się z pod kołdry, łapie z nóżki, buja. Natomiast podczas kąpieli wogóle nie chce juz leżeć, tylko siada, próbuje wyjść z wanienki albo chlapie rączkami.

kwiateczek - Konradek jest naparwde super :D

dzieki:-)ciesz sie ze siedzi bo u nas to katastrofa z kapaniem,wstaje na nogi i chce lapac kurki:baffled::baffled:czesem we dwoje jest ciezko go utrzymac,nie mowiac o ubieraniu tego histeryka:baffled::confused::confused:

Do góry