reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
no ja mam znowu zalamke:-( w 2 miesiace moje malenstwo przybralo tylko 700 g i nie przekroczyla jeszcze 8 kg:-(

przeszlysmy na bebilon pepti zeby zobaczyc czy ten brak apetytu nie jest przypadkiem skutkiem alergii na bialko pokarmowe. a pediatra powiedziala mi ze Makrelka moze byc takim typem ktory po prostu nie lubi mleka. i kazala dawac 2 sloiczki zupki dziennie. co Martynce bardzo sie spodobalo. Zjada 2x190g obiadku na dobe i wyglada jakby chciala jeszcze:szok:

No to jak tak mowicie to od razu lepiej:tak: Wiedzialam ze teraz mniej musi przybierac ale te 700 g to jakos strasznie malo mi sie wydawalo...

LIL KATE nie martw sie!!! ja tez tak sie zawsze martwie LAila (bo do 8kg jeszcze sporo jej zostalo...). ale dziewczyny zawsze mowie ze wyglada nie najgorzej...najwazniejsze ze Martynka ma apetyt!!!!

Lil kate, Martyna przybrała zupełnie w normie :tak:
A że waży niecałe 8 kg - no cóż, Ty też jesteś przecież drobnej postury, więc i Martynka nie musi być wielkoludem :sorry2:

Lil Kate nie martw sie, to wcale nie jest mały przyrost wagi. My wczoraj byliśmy z naszym maluchem u kontroli i w tydzień przybrał tylko 20g, ale on jest taki ruchliwy... że nie martwie sie narazie, będziemy dalej kontrolować wagę.
waży teraz 8020g, obwód główki 45, obwód klatki piersiowej 44, więc urósł, tylko z ta waga kiepsko.
no i Hubek dostał swoje pierwsze w życieu szczepienie wczoraj (na polio) i był bardzo dzielny, prawie nic nie płakał. I naszczęcie narazie żadnych niepożądanych reakcji po szczepieniu nie ma. Mam nadzieję, tylko ze ta jego skóra sie też nie pogorszy, jestem dobrej mysli :o)

Lil kate, pewnie ze Makrelka dobrze przybiera na wadze.
Rosmerta, a Wam zycze zeby Hubert dobrze tolerowal szczepienia. Powodzenia.

reklama
lil kate Martynka rośnie, wiec i na wadze nie będzie tyle przybierać, a tym bardziej, ze więcej się rusza...wszystko się kumuluje...ale 8kg to bardzo dobry wynik

Filip waży teraz 9300g, mierzy 75cm..

Do góry