reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
pewnie lil kate...Martynka ślicznie rośnie i przybiera...czego ty się martwisz...w końcu po mamusi figurkę musi mieć, a nie wszystko po tatusiu:-D:-D:-D

Lil Kate a co ja mam powiedziec o mojej niuni? Wazy teraz 4700 a ma juz 2 miesiace urodzila sie z wagą 3 kg. Ale sie nie przejmuje chociaz kazdy mowi ze jest drobniutka (pewnie po mnie) lekarz powiedział ze przybiera prawidłowo 800 na miesiąc a minimum to 700 ;-)

Waga urodzeniowa Maciusia to 3240
najniższa waga 3040
jak miał trzy tygodnie to ważył 4 kg:szok:
a teraz na szczepieniu w szóstym tygodniu waży 4750g także rośnie jak na drożdzach oczywiście karmię tylko piersią:happy:

Oliwieczka, nie wiedzialam ze minimum to 700 g. W takim razie juz sie nie martwie :tak: ale mam cicha nadzieje ze z tym wzrostem to moja panna wystopuje w koncu :nerd:

To minimum to chyba wg każdego lekarza wynosi inaczej.. ja się spotkałam z 600g wg polskich norm i 450g wg zachodnich (takie informacje podaje doradca laktacyjny na forum Gazety).
.

Moja pediatra wczoraj mowila o 500 g,a sama czytalam kiedys o 150 na tydzien.Tak czy siak wszyskie lutowe szkraby ładnie przybywaja:tak: .
.

Waga urodzeniowa Julci 3460
najnizsza to 3270
a na szczepieniu w 6 tygodniu juz 5260kg:-) hehe niezly klopsik no nie:p
karmiona rowniez tylko piersia<butli nie toleruje hihi>

dzisiaj przy okazji wizytu u lekarza zwazylam malutka i wazy 6 020 kg pani doktor stwierdzila ze nbiezly z niej pulpecik ;-)

reklama
Do góry