reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

Ja bym też wolała później wprowadzić inne produkty ale jak jest taka możliwośc to spróbuję. Może dzięki temu nie będe musiała przechodzić na mliko w proszku ;D

reklama
Ale jak od 5-tego miesiaca to tylko miesiąc wczesniej by się wprowadziło wiec to nie jest taka duza różnica a cztery miechy na samym mleku uważam że już wystraczą Kubie wydaje mi się że on potrzebuje już czegoś innego ::)
więc jak mój lekarz się zgodzi to wprowadzę mu inne produkty ::)

jeju ale to będzie trzeba cały jadłospis ułożyć co o której godzinie i ile czego
Aniulka pomożesz mi prawda ::) ;D
a te kaszki i kleiki to będziesz dawac w butli czy łyżeczką? i czy będziesz jeszcze dawać swoje mleko?

izis 2 miesiące różnicy. wielu lekarzy zaleca wprowadzanie warzyw i owoców po skończonych 6 miesiącach, a tu nam mówią, ze od 5 -tego, czyli po 4
myślę, że nie zaszkodzi wcześniej, zwłaszcza, jak się wraca do pracy. ale jak ja nie wracam, to mogę się tym na razie nie martwić :)

No to masz Beatka fajnie... ja jeszcze tak kombinuję coby po wykorzystaniu zaległego urlopu może jeszcze jakieś L-4 sobie skombinować i pójść do pracy w marcu no ale jeszcze nie wiem jak to będzie.

Izis te kaszki i kleiki to chyba w butli będę dawać, ale jeszcze nie wiem, nie myślałam jeszcze o tym. A jabłuszko utarte na łyżeczce a marchewkę to na razie soczek

wtrące tutaj moje skromne zdanie
Igor jest uczulony na roztocza kurzu i sierść kota
na pierwszej wizycie u alergologa przed zrobieniem testów
lekarz przeprowadza wywiad z matką
pyta o wszystko
nawet o odzywianie w czasie ciąży
mnie pytał o to kiedy wprowadzałam inne produkty oprócz mleka
powiedział mi wtedy, ze wprowadzanie za szybko nowośći
i podawanie glutenu zwieksza ryzyko wystąpienia alergii u dzieci,

ja nie będe się spieszyć

rozumiem Aniulkę bo musi wrócic do pracy
ale przerabiałam problem alergi u Igora więc pisze co wiem z doświadczenia