reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną :-)

Aniulka raptem kilkanaście kilo przytyłaś i sie martwisz :laugh: :laugh: :laugh:
Moja kuzynka przytyła 30 kg ;D i dała rade potem zrzucić takze bądźmy dobrej myśli ;)

reklama
nie martwię się tylko trochę przeraża mnie ta liczba....ale wiem że to zrzucę bo spodziewam się bobasa ponad 4 kilo, wić przy porodzie juz 8 lub 9 wypluję ;) :laugh: ;D

No to ładnie waży twój bąbel, ale to dobrze to w końcu mężczyzna :)
a mi szykuje sie kruszynka, na razie 3kg to do terminu za duzo pzrybrać nie powinna.
mam przeczucie że urodze w piatek lub poniedziałak ;)

oj też bym chciała mieć jakieś przeczucie...

Mój Kuba miał 4,380 a pan doktor po ostatnim usg w 36 tyg mówił żeŁukaszek ma już ponad 3 kilo i że nawet może jeszcze przybierac po 0,5 kg na tydzień!!!! Jutro nowe pomiary.... jestem bardzo ciekawa ile przybrała ta moja kruszyna przez ten czas

właśnie Aniulka im bliżej porodu tym mniej mam jakichkolwiek przeczuć może tak właśnie ma być.
moja mała wg wczorajszego usg ma ponad 3kg, ale on mnie straszy że jest dużo większa!!!

Usg nie jest miarodajne w stu procentach. Oni wagę liczą jeszcze na podstawie wymiarów głowki, brzuszka i kości udowej a mój Łukasz w 36 tyg miał brzuszek na 39tydz i 3 dni, więc według usg moje dziecko już jest przeteminowane ;)

ginek nie miał przy sobie mojego wydruku z USG, zostawił w szpitalu
ale jutro idę do niego na KTG, więc zapytam ile Paris ważyła,
może jutro weźmie mnie jeszcze raz na USG ::) :)

Mój Mały wg usg jest o tydzień starszy niż wg daty ciąży
i lekarz powiedział,że jest duży ale jak duży to mi już nie powiedział, a szkoda

na poprzednich USG , to zawsze mała miała książkowe wymiary... więc może teraz też ::)
jeden taki doktorek powiedział mi, że jak mała urodzi się w terminie i będzie rosła dalej tak samo, to urodzi sie z masą 3400 g

reklama
Czyli całkiem ładnej wielkości bobo,
jak na pierwsze twoje dzidzi to bardzo ładnie będzie ważyć
rzeczywiście książkowo ;D

Do góry