reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosną :-)

Koreczku i Beatko przynajmniej dłużej nosicie te ubranka:-)
Anineczko to Antoś jak na swój wzrost, ciężki jest:-) . Robert niecały miesiąc temu miał 80cm i pewnie nadal ma tyle (ale to wszystko zależy jak pielęgniarka mierzy;-) ) a wagę 10,200kg

reklama
Mój wielkolud waży 9500, ile ma wzrostu - nie wiem, ale ubrania na 80 robia się powoli w sam raz:cool2: .
Dzis był z dziadkami na szczepieniu, teraz za 4 miesiące płatne 130 zł, a potem za 5 lat:tak: :tak: :tak: .

mialam wczoraj napisac i zapomniałam. Łukasz u pani doktor wazył wczoraj 9,800 i mierzył 78 cm... to pytam dlaczego jest taki ciężki w porównaniu z rówiesniczką która wazy ponad 10 kilo?? i dlaczego ciuszki na 80 cm są juz za małe???? Ja nic już z tego nie rozumiem.... wszyscy mówią ze jest taki duży i taki ciężki, a porównując go do wagi i wzrostu Waszych dzieci, wychodzi na to że wcale nie jest taki duży :no::szok::confused::confused::confused::confused:

Podobne ma Łuki wymiary do Maćka:-) .
maciuś mieści się w dolnej granicy normy w siatce centylowej, ale zawsze tak było, od urodzenia. Jest taki malusi drobniusi, jak dla mnie bomba:happy:

Edzia jak to możliwe, skoro Majka waży 7,900kg i jest na 3cim centylu:confused::confused::confused:
ubranka na niemowlaka mamy znoszone na maxa i zaplute czym się da:-):-):-)

Hmmm, no nie wiem...:confused: :confused: :baffled: :baffled: :szok:
Moze cos źle zrozumiałam... nawet nie wiem w którym centylu jest Maciek, bo się nigdy tymi centylami nie zainteresowałam...

Chodzi o to, że nam za każdym razem mówią, że mieści się w dolnej granicy normy:dry:

Edytko Maciek jest na 25tym centylu, czyli 25 na 100 dzieci jest mniejszych od niego. no wielkoludem nie jest. a faktycznie u chłopców inaczej te centyle się rozkładają, jakby Maciuś był dziewczynką to by był na50tym;-):laugh2:

reklama
Do góry