reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak rosną nasze maluszki...

Oj, coś mi się wydaje, że moja Ninka jest najmniejsza:
W 7 tygodniu ważyła 4500 i 57 cm ( dziwne, bo jak się urodziła to miała 56:confused:). Pytałam lekarza czy mam ją dokarmiać, bo mała karmiona tylko piersi, to powiedział, że waga jest ok i karmić jak jak do tej pory.

reklama
lunia, izka_sz - wasze dziewczynki po prostu drobniutkie są i zapewne to całkowicie normalne. jeśli są pogodne i zadowolone to znaczy, że nic im nie brakuje i rosną w swoim tempie. Poza tym Lunia Twoja córcia nie jest "długa" więc i względem wzrostu jest ok :) No i lżej Wam nosić Wasze maleństwa... bo mojego klocka długo ponosić na rękach nie można :/ waży już ponad 6kg i ma 66 cm. zaczęłam się zastanawiać czy nie przekarmiamy go, że tak rośnie.... ale on je co 4, 5 a nawet 6 godzin. i zazwyczaj zjada 130 ml czasem tylko w porywach wciągnie 160.... (ale to i tak od niedawna.... bo wczesniej nutramigenu nawet 120 nie zjadał) więc nie je znów aż tak dużo... widać takie ma tempo rozwoju.... a mnie odpadają ręce i wysiada kręgosłup od dzwigania... nawet zarzucenie małego na ramię żeby mu się odbiło wymaga sporej siły :D:-D

Mój Piotruś w 12 tyg. ważył 6450 i miał 62,5 cm. Też jest na butli. Zjada do 6 razy na dobę po około 120 ml. Czasem mniej. Zaczęłam mu też na wieczór lub po długiej przerwie w jedzeniu dawać 150 i wypija.
CzarnaAnutka, ja też mam problemy z noszeniem Młodego, ale wydaje mi się, że jak już będzie się prosto trzymał, to też będzie inaczej. Już jest inaczej, bo ładnie się trzyma :)

A mój Antoś w środę 21-go 6000g i 63cm. W siedem tygodni przybrał na wadze 2600 i urósł o 8cm. :-) Ale od kilku dni oszukuję go trochę wodę bo te jego nocne problemy z brzuszkiem to były przez to, że nie nadążał strawić tego co zjadł wieczorem.

Witajcie listopadowe Mamusie :):):):)
Moja Oleńka urodziła się 9-tego ważyła 3,976 i mierzyła 52cm
w 3-eciej dobie 3,856
w 5-tej dobie 4,020
w 3-cim tygodniu 4,490
w 9-tym tygodniu 5,640 ,wzrost 57cm
Karmie ją butelką bo niestety straciłam pokarm po długim i wyczerpującym porodzie.
Pozdrowienia

Kacperek jak się urodził ważył 2850 wzrost 53 cm
5 dniu 2800
4.12.08 - 3100
6.01.09 - 4200
27.01.09 - 5200
co do wzrostu jak go mierzyłam miał już 61 cm

Ostatnia edycja:
Joachimek- 31.10.2008
Waga urodzeniowa-3300, wzrost 52 cm
Obecnie, tzn tydzien temu-12 tydzien skonczony 6500, wzrost 63 cm.
Klocek z niego straszny:tak:

reklama
faktycznie duży chłopiec!
A ja wczoraj porównałam wagę Adusia ze swoją i męża w 12tyg i u mnie było 6350g a u męża 7300!!!

Do góry