reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną nasze maluszki...

FILWINKA - :-D:-D:-D no niezle, olbrzymy nam rosnsa :tak:
(hihihihi...u nas na miesiac tez bylo jakies 1800:tak:)

Moj Filipek - waga urodzeniowa 3260 g, w wieku 6 tyg. - 5300 g :-)
Wiecie, dla mnie to jest niesamowicie duzo i jestem w szoku - po prostu po Kubie nie jestem przyzwyczajona :sorry2:....bo Kuba (waga urodzeniowa prawie ta sama)...a 5700, czyli nie duzo wiecej niz Filip teraz, wazyl jak mial 3 miesiace....:sorry2:Jak tak dalej bedzie to Filipa "zaraz" przerosnie Kube :-p

reklama
Waga Bartka na dzień dzisiejszy to 5800g ale nie jest żle lekarka mówiła że nie ma się czym martwić (młody w piątek skończył 11 tygodni)

Jednak moje obawy co do wagi Maciusia były niepotrzebne.
Dziś (czyli w 46 dobie czyli po 6 tygodniach od urodzenia) synek waży 4300
I wg pediatry jest to prawidłowe i nie trzeba dokarmiac- baaardzo mnie to cieszy:-)
Wychodzi na to ze jesteśmy najmniejsi z tego tu całego towarzystwa. A mówi ze to po nim jest szczuplutki (fakt nie ma zbyt dużych fałdek na nóżkach)- oby nie był takim niejadkiem jak on w dzieciństwie

Mój Kamilek waży 6000g w wieku dwóch miesięcy no i przestajemy się mieścić w rozmiar 62 :-D a pieluchy już raczej "trójeczki" bo dwójki chyba się wstąpiły :-D

Mikołaj jak sie urodzil wazyl 3380
w 3 tygodniu mial 3600 wiec trche malo
w 5 tygodniu jush 4400
a w 7 tygodniu 4900 wiec calkiem neiezle mu to idzie :blink:
jak sie urodzil mial 54 cm

45dd4561f5.png

U nas waga urodzeniowa 3950 a wczoraj czyli 12 tygodni 5970.
Na każdej wizycie przyrost wagi w przeliczeniu na tydzień jest coraz mniejszy.

reklama
Czesc Mamuski :)
Moja Julia wazy 5600g. W srode skonczyla dwa miesiace.

aneta23: Julia nie raz przejadla sie juz piersia. Je, je, biore ja do odbicia a ona wymiotuje, po czym sie smieje. Dzisiaj dalismy jej pierwszy raz mleko modyfikowane, NAN 1. Chcielismy sprawdzic, czy bedzie jej smakowalo, bo nie zawsze przeciez moge z nią byc 24h na dobe.

Julia sie budzi. Uciekam buzka!

Do góry