reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną nasze maleństwa? (wszystkie zdjecia,usg itd.)

Dee super słodkie...Oj ja juz tez sie nie moge doczekać..i troche mi sie marzy zeby mała tak na koniec stycznia pojawiła sie na swiecie, zeby mi sie tak te ostatnie dni nie dłuzyły...ale jak sobie pomysle o naszej sytuacji mieszkaniowej to dochodze do wniosku ze niech siedzi jak najdłuzej:) zebysmy zdążyli sie przeprowadzić....
W ogole to juz tak niewiele nam zostało każdej z nas tak plus minus ok 65-80 dni...

reklama
Dziewczyny a ile Wasze dzieciaczki waza ok 30 tc??? ciekawam co jutro ginka powie na USG genetycznym :-) w 22tc wazyla 530 g i to podobno duzo bylo

kolezanka byla 30 tc +3 dni u lekarza i maly wazyl juz 1700 g :-D lekarz wywrozyl jej ze urodzi sie z waga od 4 kg wzwyz :tak:
mi sie wydaje, ze moja malutka tez bedzie takim klocuszkiem:-D

hehe ja caly czas sie ludze ze niezbyt trafiona jest waga i bedzie mniejszy!

nie chcialabym kloca 4 kilowego z siebie wyciskac :-D

Ja nie mam pojecia ile wazy nasza mala dlatego ze na naszym usg nie powiedziala ...ile waga mniej wiecej jej wynosi , nawet nie powiedziala ile ma cm w calosci . dopiero jak bylam w 25tyg ciazy u poloznej na badaniach to zmierzyla ja i od spojenia lonowego do dupki miala 25cm czyli okolo 30cm w calosci w sobote mam usg w 4d wiec dowiem sie takich szczegolow wlasnie ile wazy ile mierzy i czy na 100% jest dziewczynka :-D:-D:-Dzawsze jest ten 1 % niepewnosci skoro tylko jedna polozna powiedziala ze dziewczynka i to po wielkiej walce z nozkami .

Pozdrawiam

No na szczescie USG czesto przeklamuje :-D mowie o wadze :-)
U nas tez nie ma pewnosci czy dziewczynka :-) w 14 tc byl chlopak, bo fredzelka bylo widac :-D a pozniej na kazdym kolejnym, ze chyba dziewczynka ale sie zaslania :-D wiec dobrze nie widac, teraz wydaje mi sie, ze mala obrocila sie glowka w dol, wiec moze poznamy plec chocby na 95 % bo jak na razie to na 70% wiemy :-)

Mnie ostatnio gin przy badaniu zapytala czy plec znamy, na co ja chlopak dalej? a ona ze tak nic mu nie zniknelo! :-D

Co do wagi to mój dźidź w równo skończonym 30 tc ważył 1500 g, lekarka powiedziała, że to sporo patrząc na moje gabaryty. Chyba dam małemu szlaban na słodycze coby za bardzo się nie roztył :-D

reklama
Do góry