reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną nasze maleństwa? (wszystkie zdjecia,usg itd.)

geniusia - to nie ciekawie się porobiło ;( przytulam i trzymam kciuki aby udało się załatwić obie sprawy w jednej operacji czyli przy cc! Ja mam 15.11 okulistę i już się boję opinii, czy mi dadzą zgodę na cc czy każą rodzić sn. Czas pokaże...

reklama
oj dzięki dziewczyny :) chirurg wczoraj jasno mi powiedział zarówno opcje dobre, czyli, że dotrwam spokojnie do końca ciąży, ale i negatywy, że trzeba będzie robic operację jeszcze w ciąży. Dlatego mam zamiar się totalnie oszczędzać, bo każdy tydzień później, to coraz lepiej rozwinięty maluch i więcej wytrzyma.

to nie doczekałam do szpitalnej wizyty 22listopada na usg,poszłam na 4D usg oto zdjecia:

Załączniki

• usg 3d (4).jpg
    usg 3d (4).jpg
    9,6 KB · Wyświetleń: 99
  • usg 3d (9).jpg
    usg 3d (9).jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 84
  • usg 3d.jpg
    usg 3d.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 91
  • usg 3d (6).jpg
    usg 3d (6).jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 95
wogóle to dużą dzidzie mam bardzo, waży ok.900g,ale długością bije wszystkie rekordy według pomiarów jest średnio na 27tg 3dni czyli dokładnie 2 tygodnie wiecej zalaczam tabelke. Np i naważniejsze patrzcie co się pokazało a miała być na 70% dziewczynka hihi

Załączniki

• usg 3d (7).jpg
    usg 3d (7).jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 97
  • siusiak niespodzianka.jpg
    siusiak niespodzianka.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 117
  • siusiak niespodzianka (2).jpg
    siusiak niespodzianka (2).jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 97
tynka - ale masz dużo zdjęć ;) Buźka synka jaka śliczna i wyraźna :D A powiedz mi jaki skrót ma długość dziecka :D o wiedzę, że i termin Ci się na styczeń przesunął... ale mimo to zostań z Nami

mimo ze z tych pomiarów wynika ze termin na styczen jak pewnie wiecie w tym okresie terminu porodu sie juz nie przesuwa a tylko mówi się że dzidzia jest duża... poprostu mój duży "malec" jest dość wysoko w siatce centylowej :-) w tej tablce nie ma calokowitej dlugosci dziecka ale pani dr mierzyła go dla mnie bo poprosiłam 22cm długość ciemieniowo-siedzeniowa + powiedziała że ma bardzo długie nogi ok15cm. Grubcio to podobniez do swojej długości nie jest ale uśrednione wymiary powiedziały jej własnie 27tg3dm mimo że wczoraj był dopiero 25tg3dn. Daty zapłodnienia jestem pewna z dokladnościa do dwóch dni.Poporastu dzidz szybko rośnie juz na poprzednim usg widac było że dzidzia duża :-) nie kazała się ograniczać z jedzeniem bo powiedziała że takiej chudzince jak mi zabronić to by był grzech. A synuś bedzie pewnie duży po tatusiu. Męczyła mnie 1,2h żeby uzyskać jak najlepsze zdjecia twarzy bo synuś główko w dól już jest no i mam łożysko na przedniej ścianie ale jak widzicie się cosik udało... za ta cene musiala sie postarać no i już na poczatku zanim przelaczyła na 4D podała mi szokująca nowine że to chłopak (zaznaczam to lekarz polski w szpitalu o dziewczynce poinformowała mnie położna)

tynka - to super, że badanie bardzo udane ;) widać jednak warto skorzystać z tego 4D. U Ciebie mieli świetny sprzęt nie to co w PL. Wierzę, że ciężko będzie się Wam teraz przestawić - ale niestety tak już jest. Miałam tak samo przy pierwszym dziecku. Będzie dobrze ;) następna uda Wam się córa.

Ja się pocieszam faktem, że od strony mamy - był syn i córka. Od strony teściowej tak samo. Więc u Nas będzie inaczej bo 2 chłopaków ;) Mój mąż w ogóle to się urodził w czepku i mój maluszek na zdjęciu USG też wygląda jakby miał czepek na głowie hehe. Ciekawe jak to będzie ;)

reklama
tynka piekne zdjecia.mam identyczne zdjecie siuraka synka.fajne sa te usg 4d.nie zaluje ze na nie poszlam bo teraz mam wyobrazenie jak moja dzidzia wyglada.u mnie maly w polowie 24 tyg. wazyl 790 g.wymiarowo niby przeskoczyl o tydz.ale ja dokladnie wiem kiedy bylo poczecie.chlopcy sa wieksi wiec pewnie bedziemy mialy niezle klocuszki z chwila narodzin.

Do góry