HappyBabyMama
Fanka BB :)
Jesli będziesz tego wymagać to panie maja taki obowiązek zdać relacje co u dziecka jeśli nie na żywo to np umów się na telefon albo maila ale nie można się zastawiać pandemia. Jako rodzic masz prawo pytac o dziecko. Tak samo jak powinniście mieć mozliwosc adaptacji bo to nie ludzkie zostawić pierwszego dnia dziecko w obcym miejscu z obcymi ludzmi. Powinno wejsc z rodzicem. Ale No rozumiem ze nie macie takiej możliwości natomiast nie daj się zrobić ze nie możesz z panią porozmawiać na temat swojego dziecka. To nie szatnia na godziny i nie odbierasz płaszcza tylko małego przerażonego na początku człowieka.A jakieś codzienne sprawozdanie? Typu czy dziecko zjadło, nie zjadło, ile spało, czy się z kimś biło? Z tego co wiem, to w czasach przed pandemią panie udziały pewnych informacji o danym dniu dziecka.
Ja polecam dużo opowiadać. Tłumaczyć dziecku ze idzie tam się pobawić na kilka godzinny mama go zawsze odbierze ze zawsze przyjdzie po niego. U nas syn chyba najbardziej tego się bal bo jak zaczęłam mu to tłumaczyć to się uspokoił. Mieliśmy wszytskie możliwe książeczki o pójściu do przedszkola polecam. I powodzenia. Początki są trudne i warto na początku odbierać dziecko wczesnie. A potem ustalić jakiś punkt dnia np po podwiecorku i tak zawsze odbierać żeby mialo
Poczucie bezpieczeńtwa. Dzieci nie maja poczucia czasu ale pamiętają ze był obiad to teraz podwieczorek a potem przyjdzie mama. I dużo cierpliwości dla malucha. My idąc do nowej pracy tez przeżywamy i się stresujemy a po powrocie do domu miło jak ktoś nas przytuli i powie - super sobie poradziłaś