reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pozbyć się smoczka raz na zawsze ? :(

Mam nadzieję, że tak jak z Hanką pójdzie w tym zakresie gładko, potem nocnik nas czeka ;-) ale to w okolicach 6 sierpnia, kiedy pójdę na urlop.

reklama
Uprzejmie donoszę, że prawie bym się złamała o tej 5, kiedy Gonia zasypiała i wyła mi, ale byłam silna i tłumaczyłam , że Hania nie ma smoczka , a Gonia chce być taka jak Hanka, więc smoczka musi się pozbyć, że to dla niej tylko zabawka, a nie potrzeba, szyszałam, głaskałam po pleckach i zasnęła. W nagrodę dostała od wróżki, która zabrała te wszystkie smoczki..Osiołek konik do skakania - pompowany (1731948933) - Aukcje internetowe Allegro tylko inny kolor - naturalny osiołkowy;-) zobaczymy jak będą następne nocki.

Anawawka gratulacje ;) my smoka dalej mamy do spania i po obudzeniu sie od razu oddaje go i robi mu papa:tak:
Licze, ze niedlugo sie go pozbedziemy na zawsze ;) no ale czas pokaze, na drzemke w dzien nie zawsze chce....

Gosiulek - na każde dziecko co innego działa.. na moje obie to podziałało ... płacz trzeba przeczekać ,,, tłumaczyć itp. wiem nie jest proste łatwe i przyjemne.

MOja Hania 4 dzień bez smoka :)
nie wiem wogóle jakim cudem nam sie udało..
Hania była ze smokiem BARDZO związana.. były momenty ze cały czas go chciała mieć w buzi i mnie to już bardzo irytowało :/ ale stwierdziłam że musze sie psychicznie nastawić na odzwyczajanie bo łatwo nie będzie. OD miesiące Hania zaczeła wołać na smoka NIONIO i wogóle już była masakra - bo już nie mogłam udawać że nie wiem o co chodzi...
Cztery dni temu Hania wstała i zabralam jej smoka, później go ciągle wołała, ja powiedziałam że jest już DUŻA dziewczynka, a smoki używają tylko malutkie dziewczynki DZIDZIE.. i sie uspokoiła! Było kilka ataków, ale to włączyłam bajke to jakoś zabawiłam... myślałam ze na sen jej dam smoka ale tak się już wkręciłałm ze pomyślałam spróbuje bez. I usneła na spcerze w wózku...:)
najbardziej bałam się nocy, bo Hania bedzo często sie budzi i dostawała wtedy pić i zaraz nionia chciała.
A cud - usneła, wprawdzie wypiła przed snem dwie butelki wody (ona wogóle BARDZO dużo pije) chyba ją tu uspokoiło i usneła :) w nocy budziła się ale dostawała tylko butle z woda i spała dalej :)
i powiem wam że obyło sie bez płaczu :D
nie wiem jakim cudem... ale jestem z niej i z siebie MEGA dumna :)
teraz będe chciała oduczyc ja pić z butki, tylko z niekapka.. ale narazie nie chce.... kocha swoja butelke z woda, pije ją litrami dziennie.

a co to smoczek moja juz niepamieta ze go wogole miala kiedys znalazla w zabawkach i przyniosla mi pytajac cio to a ja smoczek ona dla oli?? czyli dla siebie pyta mnie a ja jej nie zanies lali nio i tyle nawet niezajarzyła ze moze wsadzic go do buzki teraz lalka ma go przypiety i jak mowie ze lala placze to go jej próbuje dac ona ani smczka a ni butelki tez nie woli szklanke i basta

Moja Martyna to chyba do 18-nastki będzie ze smoczkiem łazić :zawstydzona/y:nie to, że mi to przeszkadza, ale martwię się o jej zgryz. już widzę, że górne ząbki ma wysunięte do przodu :-( dlatego powinniśmy smoczka odstawić, ale ...... no właśnie. młoda bardzo często budzi się w nocy, bardzo wtedy płacze. nie je, nie pije, a smoczek ją uspokaja :-( już go raz wywaliła za okno, ale jak wyła przerażająco przed zaśnięciem to jej go dałam :zawstydzona/y: no kurde nie mam sumienia jej tego pozbawiać,a z drugiej strony mam świadomość, że powinnam

reklama
Gawit... powiem szczerze że ja byłam pewna że Hania bez smoka żyć nie umie, i go nigdy nie zostawi. A niespodziewanie sie udało, już 6 dzień jest bez niego :)
A jest dzieckiem które BARDZO dużo się budzi w nocy i byłam przekonana że bez smoka nie da rady... Tylko że Hania pije wode z butelki i to też ja uspokaja, ale zawsze po tym musiał byc smok a teraz sie udało!

Ja jej zabrałam rano smoka i powiedzialam że jest DUZA i nie ma juz smoka , ze poszedl do małych dzieci... chcialam chociaz zeby mniej go ssała. Ale tak w to zabrnełam że nie mogłam jej już oddać bo by wiedziała że zawsze tak będzie...

I Ty jak już zaczniesz ja oduczać to nie oddawaj jej smoka, bo wtedy dziecko wie ze pokrzyczy i zawsze dostanie. Te NASZE ŁOBUZY są BARDZO mądre...

Moze włacz jej bajke, zagadaj czymś innym.
Albo może to jeszcze nie czas

Do góry