reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pozbyć się smoczka raz na zawsze ? :(

cześć dziewczyny :-) Martynce zabraliśmy smoczka gdy miała 1,5 roku i odbyło sie to zupełnie bezboleśnie
sąsiadom urodziła się dzidzia i poszliśmy wymienić smoczka na fajny bidon do picia

Michaśka czasami ma smoka tylko do usypania , a czasmi męczy go całymi dniami
widocznie ma taką potrzebę zwłaszcza gdy siedzimy gdzieś u lekarza albo na rehabilitacji widzę że to ją uspokaja
zębów ma 12 więc wolałabym powoli zabrać tego wyciszacza ale zobaczymy

kaśka 100 lat, dawno juz Cię nie czytałam, co tam u was???
To Martynka była dzielna przy żucaniu smoka, mój chyba tak łatwo nie odda, chociaż też ma go do zasypiania i jak go gdzieś zobaczy to sobie wsadzi. Ale w nocy jest obowiązkowo i tego pewnie się tak szybko nie zwalczy grrrrr

reklama
etna spokojnie dacie radę sama wyczujesz kiedy będzie odpowiednia chwila i Pawełek będzie gotowy
jeśli widzisz że narazie ma taką silną potrzebę, a nic nie dzieje się z ząbkami tzn nie wykrzywiają się to narazie zostawiłabym

etna spokojnie dacie radę sama wyczujesz kiedy będzie odpowiednia chwila i Pawełek będzie gotowy
jeśli widzisz że narazie ma taką silną potrzebę, a nic nie dzieje się z ząbkami tzn nie wykrzywiają się to narazie zostawiłabym

Dzięki :)))
lepiej mi, też się zastanawialam czy zabierac mu na siłe i walczyć z tym smokiem, ale jakos szkoda mi go. Sam odstawi
l mojego cyca, z butelki juz nie pije tylko niekapki no i moze tak samo bedzie ze smoczkiem

Kasiu dalas mi super pomysl :) w marcu rodzi sie u nas <u kolezanki> jedna dzidzia a w czerwcu kolejna :) zoabcze moze wyczuje czy w marcu dobry czas bedzie i zrozumie Pawełek :D kupie jakas super butle i pojdziemy "zaniesc" smoka dla dzidzi malutkiej :D a dzidzia mu da ta butle :D:D musze pomyslec nad tym :D

W czwartek specjalnie oglądałam Super nianię.... powiedziała , że w sumie najlepiej się pozbyć smoka do 2 lat... jakąś noc zabierania smoków przez wróżkę i zamiast smoka dać mały prezencik, który chce dziecko... - tylko to dla starszych dzieci wg mnie dotrze...
A pomysł z oddaniem smoka młodszej dzidzi... to zależy od dziecka u mnie by to nie przeszło z Hanką;-)

anawawka moze temu ze Hania widziala ciagle Gosie ze smokiem a tu tzreba bedzie isc do kolegi po smoczek a ze on bedzie spał wiec bede mowila ze jutro :D a jutro ze pojutrze ;) 2-3 dni i bedzie ok :D zawsze lepiej zwalic na kolege ze zabrał ;) haha a nie ze mama nie dobra ;)

Kasiiula - Ale i tak jak mówisz widziała u Gośki, a że obie od urodzenia potrzebowały smoka, więc obie dlatego ssące...
Z Hanką były przeboje, ona ogólnie taka stara malutka.... w końcu się wkurzyłam ze smokiem, bo kiedy zasypiała skubana potrafiła specjalnie go wyciągać, by się wybudzać... więc kiedyś zaliczył lot na ziemię, bo mamuśkę poniosło - z cyklu jak wyciągasz i umiesz zasnąć bez niego, to w zasadzie po co ci on i było po sprawie...

Z tym psiakiem to dobry pomysł royanna:-). Zastanawiam się czy mogę już próbować pozbyć się smoka u mojego Kuby (ma 14misięcy). Jak myślicie nie za wcześnie?

reklama
Za wcześnie na pewno nie. Każdy moment dobry:tak:u nas jakoś to tak naturalnie się udało:tak:spróbuj sposób Katrenki - ucinać po kawałku.

Do góry