reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

violett trudno mi to opisac, z tego co widzialam pepuszki u noworodkow to nie przypominam sobie takiego jak NAsza ma, moze przesadzam :( i to sie jej wchlonie?

tutaj Nasz grubiutki golasek:
CIMG0233.jpg

mi polozna tez mowila o 'smierdzacym' pepuszku ale u Naszej zadnych nieprzyjemnych zapachow nie bylo

reklama
nissanka czyszczę, czyszczę, odginam, naciągam delikatnie skórkę i czyszczę te rowki i zakamarki dokładnie aż gazik nie jest biały, potem pryskam jeszcze dwa razy i jak był tak jest, wcale nie wisi i nie wygląda jakby miał odpaść. Jutro i tak idziemy do piediatry to go oglądnie.

wlasnie polozna na to jak jej powiedzialam ze Mala ma dlugi, powiedziala ze widziala dluzsze.. i ze ma niewyrobione miesnie brzuszka nad pepkiem i jak bedzie rosla to jej sie troche rozejdzie .. a jak zostanie jeszcze dlugi to dopiero jak 2 latka bedzie miala mozna zrobic zabieg.

a taki ma bo widocznie pepowina byla gruba.. :/

slyszalam tez o jakis specjalnych plastrach? ale nic wiecej nie wiem

agatakat, Julek ma pepuszek w srodku, za to moj wystaje po ciazy.. zaczyna sie powoli chowac ale jest strasznie szeroki.. :/ moze sama powinnam sobie plasterek przykleic :)

Agatakat ja mysle zebys narazie nie kabinowala z pepuszkiem, tak jak mowi polozna moze sie rozejsc a jak nie to potem plasterek a jak bedzie konieczny to zabieg a narazie niech bedzie taki jak jest.

Ela mi tez wystaje pepek. Wogole brzydki ten moj brzuch..

hura, odpadł kikut, pepek śliczniusi :-D

U nas też tak było, ale tylko pierwszego dnia. Następnego pojawiła się ropka i krew. Wpadliśmy w panikę, ale okazało się, ze odpadnięcie kikuta to dopiero połowa sukcesu. Trzeba dalej dbać o czystość, tak jak dotąd. Piszę, na wypadek, gdyby się zrobiło jak u nas (co jest normalne, tylko jakoś nas nikt nie uprzedził...).

reklama
A mojemu nie odpadł i pediatra powiedział dzisiaj że to za długo i jak do piątku dalej będzie to skierowanie do szpitala i chirurg ma go ukręcić. Słabo się mi aż zrobiło. Mam nadzieję że odpadnie sam

Do góry