reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak oduczyć nocnego jedzenia?

Czesc, jak wam sie udaje karmic dziecko kaszka na kolacje? Moja mala jadla kaszke przez tydzien a potem odmowila, daje jej teraz mleko a i tak mi sie budzi ok 24 na jedzenie.

Mam zamiar ja tego oduczac, ale boje sie ze zeby jej teraz ida bo w dzien jest strasznie marudna.

reklama
U nas nie było problemu z kaszka na noc ale tylko z butli bo przy niej zasypia,za to od paru tygodni odmowiła kaszki wiec dostaje przed kapiela kanapke a po kapieli butle mleka i jest ok.

No ja narazie nie moge podac chleba, sprobuje gluten ponownie wprowadzic za 2 tygodnie, bo mala mi wczesniej kupki ze sluzem i czarne jak smola robila. Juz kiedys probowalam mleka z kaszka polplynna taka, ale to nie pomoglo i tak sie budzila.

Teraz sprobuje z tym zmniejszaniem ilosci mleka.

No u nas wprowadzenie kaszki na noc tez nie spowodowało przesypiania nocy,przestała mi jesc w nocy sama ot tak,majac 11mcy ale teraz i tak sie budzi kilka razy,z innych niewyjasnionych przyczyn.
ps
wspołczuje problemow z glutenem,oby przeszło szybko

moja córka ma prawie 3 lata i nieraz potrafi wybudzić się na jedzenie w nocy. Ja też próbowałam walczyć z nocnymi pobudkami i się nie udało, niektóre dzieci chyba tak poprostu mają.

ja mam to samo tyle że moje dziecko ma 2,5 roku je o 20 o 24 albo o 3 w nnocy i rano.dzis nie jadł bo widział ze wylalam całe mleko z garnuszka (robie mu grysik) wiec powiedizałam mu ze przecież widział że zabrakło i poszedł spac(mialam jeszcze 3 kaszki w safce ale juz nie musi o tym wiedzieć:D:)

Hej, a ja zaczelam klasc corcie pozniej tak po 20. Ok 18-19 zjada kaszke na kolacje, potem sie jeszcze bawi, kolo 20 ja japiemy, dostaje butle mleka, zje tyle ile chce i idzie spac od dwoch dni spi cala nic i to do 8 rano. Dzis wstala o 8:30 happy :-D:-)

reklama
Dzień dobry,

Jestem certyfikowaną konsultantką ds. snu dziecka i pomagam rozwiązać problemy ze snem maluchów. Jeśli martwi Was niespokojny sen noworodka, macie dosyć długiego wieczornego usypiania, nieprzespanych nocy i walki o zasypianie na każdą drzemkę lub chcielibyście zakończyć nocne karmienia, ale obawiacie się płaczu i protestów ze strony maluszka, mogę Wam pomóc w rozwiązaniu tych problemów. A może spodziewacie się dziecka i chcielibyście się dowiedzieć jak zapewnić maluszkowi zdrowy sen od samego początku, aby uniknąć powstania problemów ze snem w przyszłości?

Więcej informacji i szczegóły jak wygląda współpraca: panikolysanka.pl

Zapraszam do polubienia mojego profilu na FB, gdzie znajdują się ciekawostki i dużo informacji praktycznych dotyczących snu najmłodszych!

facebook.com/panikolysanka/

reklama
Do góry