reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak oduczyc dziecko "wiszenia" na cycu?

No właśnie mam podobnie...dzis to juz odpuscilam i spal z nami inawet wyspalam sie bardziej niz jak go odkladalam co 2h, choc wiadomo ze juz pozycji snu wygodniejszej nie przyjme ale Przemek spokojniej spal i dluzej!vmam problem bo od odkladania i podnoszenia Przemcia kregoslup mi siada i boli bardzo takze ciezko...Olivia74 a jak ty masz w dzien????????

W dzien to moj A bo ja jestem w pracy wychodzi z nia na spacer o 12 i spi 1,5 godziny , jak ja przychodze to 15.3o daje jej cyca i zasypia tak na 40 minut ,czyli nic z metody,w nocy tez z powrotem zaczelam ja karmic na lezaco ,bo mi kregoslup dokucza bo do najlzejszych nie nalezy wazy w teraz 9,5 kg,a jeszcze pracuje jako opiekunka w domu starcow takze mam co dzwigac,takze zostaje nam tylko czekac az nasze maluchy wyrosna z tego bo innego wyjscia nie mamy

reklama
W dzien to moj A bo ja jestem w pracy wychodzi z nia na spacer o 12 i spi 1,5 godziny , jak ja przychodze to 15.3o daje jej cyca i zasypia tak na 40 minut ,czyli nic z metody,w nocy tez z powrotem zaczelam ja karmic na lezaco ,bo mi kregoslup dokucza bo do najlzejszych nie nalezy wazy w teraz 9,5 kg,a jeszcze pracuje jako opiekunka w domu starcow takze mam co dzwigac,takze zostaje nam tylko czekac az nasze maluchy wyrosna z tego bo innego wyjscia nie mamy
Niezle a tak mialo byc pieknie!z ta maetoda ach...
moj tez ciezki 8,20kg i mnie juz kregoslup siada. Dzis rano usnal przy cycku potem na spacerze spal 1h i jak weszlam do domu to spal nadal w domu w wozku 1,5h takze 2,5 h+rano 0,5h czyli lacznie 3h!:D to i tak o wiele lepiej niz kiedys. Teraz wieczorem to bylam w szoku bo po takiej nocce ze spal ze mna myslalam ze nie usnie w lozeczku a odlozylam go bez jekniecia zasnal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale obudzil sie po pol godz prawdopodobnie z bolu zabki lub brzuszek podalam ibufen noi musialam dac cycka bo po probach uspokojenia na rekach nici wiec przy cycku przysnal i go do lozeczka przenioslam :D narazie spi:D ach ciezkie to zycie! malenstwa sa rozne lobuziaki jedne nie dadza rodzicom odpoczac:-( no nic odzywaj sie czasem i pisz co i jak czy sie cos zmienia POZDRAWIAM:happy:

Witajcie mamy ;)
Z moim syneczkiem też mamy problemy ze spaniem w nocy. Z tym że on mi się tak wybudza od samego początku. Rzadko śpi dłużej niż dwie godziny w kawałku, za to niezmiernie często przebudza mi sie w nocy co pół godziny albo najdalej co godzinę. Jedynie po kąpieli śpi, a raczej spał troszeczkę dłużej bo 2 albo nawet czasem 3 godziny. Niestety od jakiegoś miesiąca ciężko mu w ogóle po kąpaniu zasnąć a jak już zaśnie to budzi się co chwilka i tak już do samego rana tzn do ok. godz. 4 albo 4:30 bo potem już nie chce spać. W dzień śpi do południa około godziny półtorej - potem go wybudzam i po połłudniu też około 1,5 godzinki czasem 2 i też go muszę budzić. Potem od około godziny 15 do 19:30 nie spi wcale albo ma jeszcze jedną 30 minutiową drzemkę - jak jest strasznie padnięty. Staram mu się w dzień ograniczać te drzemki gdyż spałby naokrągło i boję się że pomyliła mu się noc z dniem. Ale nie wiem dlaczego - przestrzegamy rytuałów i nie powinna taka sytuacja mieć miejsca. Dodam że praktycznie co noc budzi się po kilkanaście razy. Jestem padnięta. Ale to jeszcze nic - za dwa tygodnie idę do pracy i strasznie się boję co to będzie... Dodam że mój syn ma już prawie pół roku ;(.

CZy Twoje dziecko zasypia przy piersi???Czy wygląda to tak,że je ,zasypia,a potem po krótkim czasie sie budzi???Czy zasypia w łóżeczku czy na rekach u Ciebie??Jeśli tak to jesteśmy w domu.U nas było identycznie.Przestrzegalam rytuałów,godzin karmienia w dzień,ale w nocy potrafiła budzić się po kilkanaście razy.Zaczęło się to właśnie w okolicach pół roku.
Do takiego dziecka dociera już to co sie dzieje wokół niego,jeśli zaśnie przy cycu czy na rękach to potem jak się przebudzi i skojarzy"nie ma cycka,nie ma mamy"zaczyna czuć strach i wybudza się na dobre.Wyobraź sobie,że kładziesz się spać w swoim łóżku.Jest noc,otwierasz jedno oko,przeciągasz się,a okazuje się,że Twoje łóżko stoi na środku Dworca PKP:-).Na pewno zerwiesz się i obudzisz na dobre.To taki obrazowy przykład,ale półroczniak,który zasypia np przy cyku albo n rękach,a potem jest przekładany w inne miejsce do spania,właśnie tak zareaguje.mieliśmy taki problem,ja byłam wykończona.Może to samo dzieje się u Was?
Polecam książkę w wersji elektronicznej"każde dziecko może nauczyć się spać".Jeśli podasz maila to Ci ja prześlę.Mnie pomogła.

Hejdzidzia sklep internetowy z odzieżą dziecięcą - Hejdzidzia sklep odzież dziecięca,ubranka dla dzieci,wyprawki niemowlęce,bluzeczki,pidżamki,zabawki

polecam dr Eduard Estivill lub wlasnie wyzej wymieniona ksiazke.Tez z niej kozystalam.
margaritta- wczesniej z dziewczynami troche popisalysmy na ten temat mozesz sobie poczytac.
Duzo w nawiazaniu wlasnie do tej ksiazki.

Anulka, olivia jak tam wam idzie.Zal mi was dziewczyny, naprawde. Mi kurcze wyszlo i chciala bym by wam tez, no coz........
Pewnie zalatame przed swietami jestescie, tak jak i ja:-).

Zycze wam Zdrowych, Wesolych i pogodnych Swiat Bozego Narodzenia i by sie wszystko ulozylo z tymi spaniami.... Buziolki

hejdzidzia dziękuję Ci bardzo - doszło. Od dzisiaj wprowadzam tę metodę w życie. Zobaczymy co z tego wyjdzie... ;) Język niemowląt przeczytałam ale języka dwulatka nie wiec chętnie przeczytam. Pozdrawiam i dla wszystkich mam wszystkego najlepszego, samych przespanych nocek i szczęśliwego macierzyństwa ;)

reklama
Do góry