reklama
Giza ja również muszę wypróbować Twoich rad, tymbardziej, że tobie się sprawdziło. Moja mała zasypia ok. 19-tej i budzi się o 23-ej (nie zawsze jednak), później o 1:40, o 3:00 i o 5:00. Tak zaczęła od jakiś trzech tygodni, bo wcześniej budziła się raz czy dwa.
Jeśli chodzi o smoczek to muszę jej nadal trochę go przyciskać pieluszką. W ten sposób nauczyła się przytulać do pieluszki, co ułatwia jej zasypianie. Ale jeśli kręci główką to smoczek wypada, mała się budzi i wtedy najczęściej przykładam ją do cycucha. Ale jak mówicie trochę possie i śpi.
W dzień jest za to skarbem, tylko u nas to troszeczkę na opak, bo najpierw zabawa, potem jemy i idziemy spać najedzone. Ale zdarza jej się w dzień spać nawet 3 godzinki, aż czasem zaglądam z niepokojem
Jeśli chodzi o smoczek to muszę jej nadal trochę go przyciskać pieluszką. W ten sposób nauczyła się przytulać do pieluszki, co ułatwia jej zasypianie. Ale jeśli kręci główką to smoczek wypada, mała się budzi i wtedy najczęściej przykładam ją do cycucha. Ale jak mówicie trochę possie i śpi.
W dzień jest za to skarbem, tylko u nas to troszeczkę na opak, bo najpierw zabawa, potem jemy i idziemy spać najedzone. Ale zdarza jej się w dzień spać nawet 3 godzinki, aż czasem zaglądam z niepokojem
Ziu_ta
Fanka BB :)
no własnie, moje urwisy tez nie chca smoczka ! Zasypiaja ok. 19.00, 20.00 i pobudka ok 3.00 lub 4.00, potem o 7, 8 rano. Gdzies tam wyczytałam ze mozna nocne karmienie zastepowac "przepojka" bo dziecko zwyczajnie moze miec pragnienie. Ale to najlepiej skonsultowac z pediatra.
Ziuta boskie masz te chłopaki! Co do nocek, to dzieciątka zazwyczaj poprostu sa spragnione, jak były upały to Julka częściej się budziła, a normalnie śpi od 21. do 4.-5., no chyba że jej zęby idą - wtedy nie ma reguł. Za to ostatnio zmienia jej się rytm w dzień: 4, 5 krótkich drzemek (30-40 min.) zastępuje dwoma, trzema krótszymi i jedną 1,5 do dwugodzinnej.
Pozdrawiamy
Pozdrawiamy
hej, jak można to prosiłabym o przesłanie magdabial@wp.pl dzięki ;D
reklama
to i ja poproszę może się przydać moniaa@moniaa.com
Podziel się: