reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
Punta jesteś naprawde kochana, dziekuje Ci bardzo, książka doszła. O efektach napisze w najbliższym czasie, trzymaj kciuki żeby sie powiodło.
Buziaki dla Ciebie  :-*

reklama
Witam.
Moja mała ładnie sypia w nocy i zazwyczaj rano ale wieczorem po godzinie 18 do 23 dostaje "szału" i nie chce spać, cały czas nam marudzi, usypia dopiero na rękach. Co zrobic aby zmienić jej tryb spania aby była aktywna w ciągu dnia a nie po 18. Lepiej i wygodniej nam zabawiać ją w dzień. Czy ktoś ma sprawdzone sposoby?

Oj, to zmienia się - przynajmniej w naszym przypadku nie ma reguły. Na początku Łukaszek ładnie przesypiał noc z jednym przebudzeniem na piersiaka. Teraz ząbkuje i potrafi budzić się kilka razy.
Wcześniej miał w miarę stałe pory spania w dzień, a teraz znów zmiany, codziennie inaczej. Jedno tylko się stabilizuje - budzenie o 6.00 rano do jedzonka, i zasypianie wieczorem ok. 20.00.
Czasami w ciągu dnia przesypia tylko godzinkę i to na raty po pół godziny. Zauważyłam, że jak jestem w pobliżu to śpi dłużej :-) Wystawia czujniki - paluszki, nieraz udaje mi się podłożyć moją poduchę.

Maja też jak była maleńka to pięknie przesypiała całe nocy, nikt nie mógł się nadziwić że takie grzeczniutkie dziecko. Odkąd skończyła 4 m-ce budzi się raz w nocy na jedzonko, a teraz myślę że to z powodu nadchodzących ząbków potrafi obudzić sie dwa trzy razy, a były nawet takie 2-3 noce że budziła się dosłownie co godz. W dzień spi bardzo krótko, bo 3 razy po pół godz, też bym wolała żeby usnęła raz na dłużej a nie takie krótkie drzemki, mogłabym chociaż coś w domku zrobić

reklama
Do góry