A u nas cofniecie w rozwoju nastąpiło Mały już mi ślicznie zasypiał po jakiś 10-15 minutach cycusia, puszczał go ostentacyjnie obracał sie dupka do mamy i spał. Budziła sie dwa razy na papu i było oki. A teraz jest masakra- co 5 minut chce cyca i jest mega okropny wrzask jak go nie dostanie i potrafi całą noc spać z cyckiem w buzi. A ja sie tak cieszyłam. Teraz to już nie wiem co mam robić. Nawet w dzień potrafi mi sceny urządzić- właśnie przed chwilka darł sie prze 15 minut, ale ja sie juz uwzięłam i chociaż w dzień niech śpi bez cycka
reklama
Brawo gagulec tak trzymaj, bo ci mali dyktatorzy zawładną nami doszczętnie. U mnie na szczęście nie musi miec cycka do zaśnięcia tylko smoczek . Podyda 5 min wypluwa i dopiero usypia.. Oczywiście zdarzają się wyjątki kiedy walczy z zasypianiem, ale ich jest mniej niz więcej.
Ja dziś przeżyłam szok. Adaś obudził się po północy. Dałam mu cycka, zasnął i .... obudził się bez płaczu ( bawił się w łóżeczku) o 4:50 i było już koniec spania. O 6 dostał cycka a teraz ( jest) 7:15 poszedł spac.
Nawet ja się wyspałam mimo, że tylko spałam niecałe 5 godz. Nie ważne ile ważne, że bez wstawania do małego.
Nawet ja się wyspałam mimo, że tylko spałam niecałe 5 godz. Nie ważne ile ważne, że bez wstawania do małego.
Na Bartka nie mam co narzekać...w sumie nieraz zastanawiałam się czy on za dużo nie śpi W porównaniu do mojej pierworodnej, Olcia w ogóle mi nie spała,usypiałam ją na siłę,chociaż tak w południe,ale zawsze kończyło się to krzykiem jak się budziła
Bartek śpi mi co 2-3 godziny
Rano wstaje tako koło 5-6
O godz.7-7.30 idzie spać na pół godz
O godz.9.30-10 idzie spać na 2-3 godz.
O godz 14-15 idzie znów na 2-3 godz
I jeżeli nie prześpi tych dwóch godz.to jeszcze na pół godz tak koło 17-17.30
Spać idzie koło 20.00-21.00
Właśnie się zbliża jego godzina i zaczyna sobie nucić po noskiem
Bartek śpi mi co 2-3 godziny
Rano wstaje tako koło 5-6
O godz.7-7.30 idzie spać na pół godz
O godz.9.30-10 idzie spać na 2-3 godz.
O godz 14-15 idzie znów na 2-3 godz
I jeżeli nie prześpi tych dwóch godz.to jeszcze na pół godz tak koło 17-17.30
Spać idzie koło 20.00-21.00
Właśnie się zbliża jego godzina i zaczyna sobie nucić po noskiem
Etka WOW to prawie dziecka nie ma cały dzień rany!!!! Chciałabym, aby Kuba też tak sypiał, ale cóż każde inne.
Kuba jak obudzi się między 6 a 8 to kładę go spać zawsze koło 9 po 9. Trzymam się tej pory drzemki aby nie zmieć mu rytmu. Nawet jako budzi się o 8 to zawsze usypia o tej 9. Później ma drzemke koło 12-13 i śpi około 2 godzin czasem mniej .... i tyle bardzo rzadko uda mi się go jeszcze przytulić do podusi kolo 18, ale o 19 jest kąpiel i tak o 20-21 Kuba idzie spać.
Kuba jak obudzi się między 6 a 8 to kładę go spać zawsze koło 9 po 9. Trzymam się tej pory drzemki aby nie zmieć mu rytmu. Nawet jako budzi się o 8 to zawsze usypia o tej 9. Później ma drzemke koło 12-13 i śpi około 2 godzin czasem mniej .... i tyle bardzo rzadko uda mi się go jeszcze przytulić do podusi kolo 18, ale o 19 jest kąpiel i tak o 20-21 Kuba idzie spać.
Etka Bartek zadziwia mnie ze swoim spaniem
Adaś budzi się o 5 czasami parę minut po. Następna drzemka 45minutowa o 7:30. Potem znów 45-1h w samo południe i o 16 z minutami zdrzemie się 30min. O 19 kąpiel ( bo wtedy Maja ogląda dobranockę) i 19:20 parę po cycku palulu.
Adaś budzi się o 5 czasami parę minut po. Następna drzemka 45minutowa o 7:30. Potem znów 45-1h w samo południe i o 16 z minutami zdrzemie się 30min. O 19 kąpiel ( bo wtedy Maja ogląda dobranockę) i 19:20 parę po cycku palulu.
monia_l
Wrześniowe mamy'07
Etka Bartek zadziwia mnie ze swoim spaniem
u nas jest identycznie
reklama
Staski maja chyba to we krwi - moj ma identyczne godziny snu:-)...no moze poranna to od 7 - 9.oo...wiec spi 16 godzin:-)Moj Staseik tez sporo spi (chyba)
idzie spac ok. 19:30 i śpi do 6tej (11 - 12 godzin snu)
o 9tej drzemka 1 h
o 12tej drzemka 1,5 h
o 16tej drzemka ok. 40 min
czyli w sumie jakies 15 godzin.
Podziel się: