reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

A u nas cofniecie w rozwoju nastąpiło:crazy: Mały już mi ślicznie zasypiał po jakiś 10-15 minutach cycusia, puszczał go ostentacyjnie obracał sie dupka do mamy i spał. Budziła sie dwa razy na papu i było oki. A teraz jest masakra- co 5 minut chce cyca i jest mega okropny wrzask jak go nie dostanie i potrafi całą noc spać z cyckiem w buzi:baffled::baffled::baffled:. A ja sie tak cieszyłam. Teraz to już nie wiem co mam robić. Nawet w dzień potrafi mi sceny urządzić- właśnie przed chwilka darł sie prze 15 minut, ale ja sie juz uwzięłam i chociaż w dzień niech śpi bez cycka

reklama
Brawo gagulec tak trzymaj, bo ci mali dyktatorzy zawładną nami doszczętnie. U mnie na szczęście nie musi miec cycka do zaśnięcia tylko smoczek . Podyda 5 min wypluwa i dopiero usypia.. Oczywiście zdarzają się wyjątki kiedy walczy z zasypianiem, ale ich jest mniej niz więcej.

:szok:Ja dziś przeżyłam szok:szok:. Adaś obudził się po północy. Dałam mu cycka, zasnął i .... obudził się bez płaczu ( bawił się w łóżeczku) o 4:50 i było już koniec spania:tak:. O 6 dostał cycka a teraz ( jest) 7:15 poszedł spac. :tak:
Nawet ja się wyspałam mimo, że tylko spałam niecałe 5 godz. Nie ważne ile ważne, że bez wstawania do małego.:laugh2:

Na Bartka nie mam co narzekać...w sumie nieraz zastanawiałam się czy on za dużo nie śpi:baffled: W porównaniu do mojej pierworodnej, Olcia w ogóle mi nie spała,usypiałam ją na siłę,chociaż tak w południe,ale zawsze kończyło się to krzykiem jak się budziła :sorry2:
Bartek śpi mi co 2-3 godziny
Rano wstaje tako koło 5-6
O godz.7-7.30 idzie spać na pół godz
O godz.9.30-10 idzie spać na 2-3 godz.
O godz 14-15 idzie znów na 2-3 godz
I jeżeli nie prześpi tych dwóch godz.to jeszcze na pół godz tak koło 17-17.30
Spać idzie koło 20.00-21.00
Właśnie się zbliża jego godzina i zaczyna sobie nucić po noskiem:sorry2:

Etka :szok: WOW to prawie dziecka nie ma cały dzień rany!!!! Chciałabym, aby Kuba też tak sypiał, ale cóż każde inne.

Kuba jak obudzi się między 6 a 8 to kładę go spać zawsze koło 9 po 9. Trzymam się tej pory drzemki aby nie zmieć mu rytmu. Nawet jako budzi się o 8 to zawsze usypia o tej 9. Później ma drzemke koło 12-13 i śpi około 2 godzin czasem mniej .... i tyle :dry: bardzo rzadko uda mi się go jeszcze przytulić do podusi kolo 18, ale o 19 jest kąpiel i tak o 20-21 Kuba idzie spać.

Etka :szok: Bartek zadziwia mnie ze swoim spaniem
Adaś budzi się o 5 czasami parę minut po. Następna drzemka 45minutowa o 7:30. Potem znów 45-1h w samo południe i o 16 z minutami zdrzemie się 30min. O 19 kąpiel ( bo wtedy Maja ogląda dobranockę) i 19:20 parę po cycku palulu.

Etka :szok: Bartek zadziwia mnie ze swoim spaniem
Adaś budzi się o 5 czasami parę minut po. Następna drzemka 45minutowa o 7:30. Potem znów 45-1h w samo południe i o 16 z minutami zdrzemie się 30min. O 19 kąpiel ( bo wtedy Maja ogląda dobranockę) i 19:20 parę po cycku palulu.

u nas jest identycznie:tak::-D

Moj Staseik tez sporo spi (chyba)
idzie spac ok. 19:30 i śpi do 6tej (11 - 12 godzin snu)
o 9tej drzemka 1 h
o 12tej drzemka 1,5 h
o 16tej drzemka ok. 40 min

czyli w sumie jakies 15 godzin.

reklama
Moj Staseik tez sporo spi (chyba)
idzie spac ok. 19:30 i śpi do 6tej (11 - 12 godzin snu)
o 9tej drzemka 1 h
o 12tej drzemka 1,5 h
o 16tej drzemka ok. 40 min

czyli w sumie jakies 15 godzin.
Staski maja chyba to we krwi - moj ma identyczne godziny snu:tak::-)...no moze poranna to od 7 - 9.oo...wiec spi 16 godzin:szok::-)

Do góry