reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak dział kadr kontaktuje się z Wami na urlopie macierzyńskim?

reklama
Mam porównanie z inną firmą w której pracowałam kiedyś a później byłam na urlopie macierzyńskim i tam chyba było zbyt idealnie :) O nic nie musiałam się martwić.Teraz przy dwójce dzieci ciężko jest ogarnąć dzieci, dom itp. Miło by było jak ktoś by pomyślał, ale równie dobrze mogła to zrobić koleżanka z pracy lub szef. Takie życie;)

Ano byłoby. To byłby taki fajny życiowy bonus.
Ale generalnie jestem za ty, żeby za swoimi interesami kręcić się samemu. Obojętnie dzieci czy ich brak.

Tylko jaki rodzic musisz dbać nie tylko o swój interes, ale również o dzieci. Dzięki za Wasze odpowiedzi. Fajnie czasem zobaczyć inny punkt widzenia.

Tylko jaki rodzic musisz dbać nie tylko o swój interes, ale również o dzieci. Dzięki za Wasze odpowiedzi. Fajnie czasem zobaczyć inny punkt widzenia.

Zgadza się. Dbając o siebie i swoje interesy dbasz tez o dzieci.
Mama to nie tylko sprzataczkq, niania, służąca, taksówka, kucharz.
Mama to tez osoba, której życie i kariera jest istotne. Jeśli ona dba o siebie to i dba tez o dzieci.

Nie chcę wywoływać burzy, ale trochę nie rozumiem tego stwierdzenia. Spoko, że masz dzieci ale to nie oznacza że ktoś tam musi się w związku z tym pod Ciebie ustawiać. Ja mam dwoje, chcę mieć 3 i może 4 i nie oczekuję, że ktoś będzie mi coś ułatwiał bo ja mam trójkę czy czwórkę dzieci - to przecież moja wola. Mogłam ich nie mieć i nie mieć problemu, jeszcze nikt nas w Polsce do rodzenia dzieci nie zmusza

Nie chcę wywoływać burzy, ale trochę nie rozumiem tego stwierdzenia. Spoko, że masz dzieci ale to nie oznacza że ktoś tam musi się w związku z tym pod Ciebie ustawiać. Ja mam dwoje, chcę mieć 3 i może 4 i nie oczekuję, że ktoś będzie mi coś ułatwiał bo ja mam trójkę czy czwórkę dzieci - to przecież moja wola. Mogłam ich nie mieć i nie mieć problemu, jeszcze nikt nas w Polsce do rodzenia dzieci nie zmusza

reklama
Ja już otrzymałam odpowiedzi i to mi wystarczy. Moim zdaniem nie ma co rozciągać tego tematu. Zaczynają się oceny itp. Sytuacja każdego człowieka jest inna i to forum jest tego potwierdzeniem że nie należy oceniać. Ja też zmieniłam podejście do moich koleżanek z kadr i doszłam do wniosku że racją jest że to nie jest ich obowiązek jednak byłoby mi miło jak ktoś by o mnie pomyślał i spróbował się skontaktować w inny sposób skoro odpowiedzi nie dostał. Czas dla moich dzieci jest dla mnie ważniejszy niż codzienne przeglądanie maila firmowego. Bez tych pieniędzy też przeżyje i świat mi się nie zawali!

reklama
Do góry