reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak czujemy nasze dzidzi :)

Treaaaz zaczynam czuc jak Moj chlopak nie ma juz miejsca tak czasem sie wpycha tam gdzie nie pasuje ze ochocho wczoraj milam wymasowana watrobe :-p :eek: a skurcze fanie ze nie tylko ja je mam
Pola ja wiem ze trezba ciagnac "palec do noska" ale to u mnie nic nie daje za chwile przychodzi nastepny skurcz i juz nie dajesz rady dopiero przylozenie po przyczepach miesni troche rozluznia ale ostatnio sobie tak przylozylam ze mam teraz siniaka:baffled:

reklama
Oj mnie w nocy z piątku na sobotę złapał taki skurcz w prawej nodze, że obudziłam się z jękiem, mówiąc "skurcz mnie złapał", a mój R. pytał z przerażeniem "co za skurcz?" :szok: . Myślał że dostałam jakiś skurczy porodowych, hihi..... :-D A z rana myślałam że nie dam rady chodzić bo cały czas czułam skutki tego skurczu :baffled:, na szczęście się rozchodziłam.

wiec prawie kazda z nas cierpi na te wstretne skurcze :-( mnie do tego jeszcze lewe biodro wysiada tak ze czasem nie moge sie ruszyc :-(
ale czego nie robi sie dla kochanego malenstwa pod sercem :-)
moj maly lubi strasznie sie rozpychac i czasem mam taka smieszna golke po prawej stronie i dokladnie go czuje boli czasem ale coz ;-)

Ja sie nauczylam przepychac Stwotrka potworka jak sie pcha gdzie go nie prosza?!!!!:dry: i ostatnio duzo z nim gadam zaczelam nawet czytac mu ksiazki na glos moze to glupie ale jak przestaja to zaczyana sie wiercic..:confused:

to wcale nie glupie tak sie nawiazuje porozumienie z maluchem w brzuchu moj maly slucha bajek jak czytam paulince :-) i to go uspakaja
a najbardziej sie wierci jak slyszy zabawy mirka z paulinka tak jakby chcial sie przylaczyc;-)

Ja nie mam skurczów nóg, ale za to jak posiedze lub poleze dluzej niz 5 min to nie moge wstac. Tak bobolą ścięgna w pachwinach, nie raz stoje kilka minut i nie mogę dać kroku z bólu, a z tyłu dochodzi ucisk na nerw. więc czasem nie czuję nogi. Paralitka..

Mój maluszek jest nadaktywny, rąbie mnie w lewą dolną stronę brzucha głową, kopie piętkami w żołądek i w ogóle wyprawia jakies akrobacje niedozwolone, bo przez to pani doktor kazala mi duzo lezec i uspokajac go. Tylko ze jak ja sie klade to on zaczyna I co ?

Dziewczyny, ja czuję dzidziusia głownie z prawej strony. Z lewej, to na dole. Ale w górnej lewej stronie brzucha, to go jeszcze nie było :confused:. Zaczynam się zastanawiać, czy to dobrze? Jak mnie jednoczesnie kopie z dołu i góry brzucha, to wygląda, że jest dosć długi, ale z lewej stonie, to ja go jeszcze nie czułam całego. A może maleństwo poprostu tak sobie się wymosciło i mu w tym akurat miejscu dobrze? Hmm. Idę dzis do lekarza, to sie na usg umówimy i sie uspokoję. Aha, jak mnie grzmoci mocno w żebra, to ja je łaskoczę i wtedy sie przesuwa. Pewnie ma łaskotki :laugh2:

reklama
Ale nam dobrze...Możemy czuć nasze Pociechy od środka. A chłopcy mogą nam tylko pozazdrościć...
U mnie położna znów potwierdziła, że mała jest skierowana główką w dół. Tylko plecki ma raz z prawej a raz z lewej strony.
Czy udaje Wam się "wyczuć" czym akurat Was kopie bądź uderza?

Do góry