reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

Oj, wielkie, wielkie ;D I bolesne :p A jak leży dziecko łebkiem do dołu, to te górki wysoko, na " szczycie brzucha, to są nóżki, nieco niżej kolanka ( ???? kolanka też wypycha ??? ) łokcie czy piąstki to tam już całkiem nisko, i tak mogę odróżnić??

reklama
moje dzieciątko też szaleje i chyba szuka drogi do "ewakuacji" - a to coraz bliżej. już nie mogę się doczekać kiedy się urodzi i juz dziś wiem jak bardzo będę tęskniła do tych jego akrobacji.

ja tez mam wrazenie, ze nasza krupcia szuka wyjscia i na pewno jest bardziej aktywna niz wczesniaj, oczywiscie ma tez swoje spokojniejsze dni, ale ogolnie mam wrazenie, ze rusza sie czesciej i mocniej.
I nie kopie mi wcale po zebrach (odpukac)

Ja własnie czuję głownie małe nóżki na swoich żebrach :) Jak prowadzę samochód albo jak dłużej siedzę w jednej pozycji....

Nie wiedziałam w którym wątku poruszyć mój problem ale pasuje chyba do tego...co noc mój mały o 5.00 rano wrzeszczy przez sen.O tej godzinie go karmię i po karmieniu urządza awanturę, drze się z 15 min po czym zasypia...o co mu może chodzić?

może ma gazy? Natalia czasem wrzeszczy przez sen albo popłakuje, sama się uspokaja i śpi dalej. Jak była mniejsza to właśnie z powodu gazów czasem krzyczała.

Pojecia nie mam, ja nic nie dawałam, ale u nas to był ew jeden pokrzyk, nie tak, ze 15 minut :(

Karen pisze:
No to może mu espumisan na noc?
Karen, u mnie było podobnie.Tzn Nadia przy porannym karmieniu koło 5 marudziła i kwękała.przez jakis czas dawałam jej espumisan na noc 5 kropli i przed karmieniem o piątej rano też i wszystko ucichło.Teraz jest okey.

reklama
Do góry