reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

Lucky z tymi ruchami to nie raz na godzinę, tylko jak czujemy ruchy to w ciągu godziny powinno ich być co najmniej 10, tak mi lekarz powiedział i pyta o to, a w razie gdyby ruchów nie było wcale to trzeba się udać na KTG do przychodni która je posiada lub do szpitala ;)

reklama
a nasza w czoraj w kosciele zaczela sie tak dobijac, ze bluzka podnosila mi sie o jakies 5mm, pokazalam mezowi i razem nagle zaczelismy sie smiac....ale wstyd ;)

Mój kopał dosyć intensywnie w szpitalu, to chyba z powodu mojego stresu ... biedactwo !!! Czekałam na oddziale ginekologii i jak widziałam te biedne kobiety to serce się krajało :-(

Jolik wiem że to trudne unikać stresu ale sie postaraj.
Nie powinnyśmy przebywac w szpitalach ajk aj byąłm an izbie przyjęć i czekałąm w kolejce to przede mna 2 kobitki poroniły a z jedną jeszcze gadałam na poczekalni ajk nie wiedział jeszcze ze jej dzidzia nie żyje..
Boshe tak krzyczałą myślałąm że sie sama popłaczę..coś okropnego

mój Maciuś jest bardzo aktywny ;D ja ruchy czuję od 14 tygodnia i pomimo, ze piszą że czuje sie od 16-18 tyg. to ja bardzo wcześnie i tak już zostało. najgorsze, ze Mały uwielbia najbardziej porę miedzy 2-4 w nocy. Ostatnio przywalił mi w trzustkę, wczoraj w żebro, a po pęcherzu stale mi spaceruje i tylko czuje ze chce mi sie siku, a za chwile ze nie. jest tak aktywny, ze jak jeden dzien siedział cicho to sie wystraszyłam nie na zarty. ale UWIELBIAM GO CZUC W MOIM BRZUSZKU :) :) :)

a moj Krasnal jest jakis malo ruchawy... :)

da znac raz na pare godzin i tyle... szczegolnie upatrzyl sobie moj tylek i wali po jelitach, i moge z czystym sumieniem powiedziec, ze mam go w d****... ;)

za to miewa dosc czeste czkawki... po kilkunastu minutach robi sie to denerwujace... :)

tak jak kopniaki w wewnetrzne narzady... tylko jednostajne, w dluzszym czasie i z czestotliwoscia co jakies 10 sekund... :)

reklama
Teddy za to mój dzidziuś jest najbardziej aktywny kiedy sie kładę spać i ajk siedzę na forum.
W ostatnim czasie częściej sie rusza niż wcześniej dla mnei to powód do radości uwielbiam jak mi podskakuje brzuch

Do góry