reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

Syla, nie zgodzę się z tym mały pikuś. Nie ma czegoś takiego jak mały pikuś. Tak jak zauwazyła Orzech - każde dziecko ma swoje tempo na różne aktywności :)

reklama
Orzech, Magdusia, Syla macie same zuchy! Ach a mój zuch jest, jak to było Duralex? Typem leniwca intelektualisty.. Uciekam do pracy...

nie, nie, ja w porównując ją z innymi maluszkami tutaj mówię mały pikuś dla mnie ona jest wielkim pikusiem :laugh: i wcale się nie martwię jesli coś robi później niż inne dzieciaczki. To że później np zacznie chodzić nie oznacza że będzie wolniej chodziła jak będzie miała 20 lat ;) albo że będzie kulała :laugh:
To jest normalka :) ;)
Ja nawet śmiem twierdzić że moja mała za wcześnie wstaje. Orzeszku, pisałaś że Anulka stawała na paluszkach, Iga natomias paluszki ma podkulone. Zresztą ten sam problem był z rączkami, jak zaczęła raczkować to rozprostowała (jak mówiła rehabilitantka), mam nadzieję że jak zacznie chodzić to i palce u nóżek rozprostuje.

Orzeszku
, Anulka boska

No i kilka minut temu Natalia zrobiła samodzielnie 2 kroki, przy trzecim oszła do celu i się go przytrzymała :)

zapomniałam napisać ze tymek raczkuje. ale w dziwnej pozycji: jedną nogą kleczy drugą się odpycha (tak stópką) wiesz jakby miał zaraz wstać.

a oto jak moje dziecko dpoasowuje kulki do dziurek, w krorych mama wyjela... ;)

pict0007ba8.jpg

pict0008ai9.jpg

Efunia gratulacje :)

Teddy no zazdroszcze skupienia..

Ja też miałam się wczoraj pochwalić.. i przez te imieniny zapomniałam . Kama RACZKUJE :laugh: Tak naprawdę raczkuje, na kolankach i wogóle... nawet przez ostatnie 2 dni ani razu nie pełzała. :laugh:

Gratulacje dla wszystkich zdolnych dzieci!!!!

My dzisiaj byliśmy u neurologa ... pani dr swierdziła, że Oli już powinien lepiej siedzieć, nie spodobało jej się że przy sadzaniu staje na nóżki, że jeszcze pełza ... no i zaleciła rehabilitację coby go trochę postymulować do czworakowania i tych innych ;)

reklama
Do góry