reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

reklama
Kaszu nie mart sie, kazdy po prostu ma inny poglad na rozne sprawy. Ja tez tego nie popieram, ale jesli ty uwazasz, ze to pomaga to twoja sprawa. Ale sa i inne metody.
Olivia mowi mama od wczoraj. Wczesniej tez mowila, ale to tak nie wtedy kiedy miala, a teraz to jak tylko cos chce i sie na mnie spojrzy to mama mowi.
Tez jak jej sie cos daje lub ona daje, to mowi da da (daj)
Na kaczki mowi ga ga, zamiast kwa kwa, ale to juz chyba pisalam.
Staje tez craz czesciej sama i ladnie chodzi za 1 raczke.

elvirko olivka jest super rozwinięta. podziwiam ją! ostatniuo oglądałam zdjęcia olivki z zabawką do wkładania klocków - ona była jeszcze taka mała a już miała to obcykane. tymek chyba dopiero teraz by załapał.
tymek też mówi dada... ale to znaczy: "idę tam gdzie idę nie idę gdzie nie idę..." czyli idę i nie zatrzymujcie mnie ;D ;D

Oli dużo gada, oj ma chłopak do powiedzienia, ale ja do końca nie wiem na ile to jest świadome ... mama mówi wyraźnie i od dawana, przy jedzeniu mówi coś jak am/mniam, po swojemu wydaje wiele różnych dźwięków ... ale chyba tak ćwiczy głos ... jakoś jeszcze nie wierzę w jego świadome mówienie ;)

u nas "mama" jest od jakiegos miesiąca wtedy gdy maluch jest głodny, mąż ubolewa bo ciągle nie mam "tata" , czasem jest tez "baba" - ale nie koniecznie w obecności babci i do babci.

Doxa pisze:
Oli dużo gada, oj ma chłopak do powiedzienia, ale ja do końca nie wiem na ile to jest świadome ... mama mówi wyraźnie i od dawana, przy jedzeniu mówi coś jak am/mniam, po swojemu wydaje wiele różnych dźwięków ... ale chyba tak ćwiczy głos ... jakoś jeszcze nie wierzę w jego świadome mówienie ;)

doxa tymek też mówi takie amamam przy jedzeniu. ale ja stawiam, ze to jednak swiadomie :)

Natalia wczoraj podjęła próbę przesunięcia się na stojąco bez trzymanki, cos mi się zdaje, ze pierwszy krok tuż tuż ;)

reklama
Do góry