reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jadłospis roczniaka

Kakao chyba po roku, ale ja bym uważała na to 'rozpuszczalne'. Mimo misia czy innej żyrafki albo króliczka na opakowaniu skład pozostawia wiele do życzenia. Zwłaszcza jeśli chodzi o cukierm i inne dodatki. Może warto ugotować "prawdziwe". Znalazłam coś takiego na ten temat np: Kakao - klasyczne czy błyskawiczne?

reklama
Są dostępne kaszki z kakao po 12 miesiącu życia :) Zanim dałam Małej coś z kakao wypróbowałam to na tej właśnie kaszcze :) Obecnie Agatka zajada się wszystkimi "dorosłymi " posiłkami. Budyń robię na zwykłym mleczku. Czasami dostanie frytkę do zjedzenia. Staram się aby nie dawać jej smażonego mięska (wtedy panierkę ściągam i jest OK). a obecny jadlospis wygląda tak:
-koło 6.00- mleczko Bebiko 3- 210ml
-10- owoc + Danonek (dla dzieci)
-14-obiad: zupka (w zależności na co mamy ochotę- ale Agatka uwielbia rosołek i zupki jarzynowe z lanym ciastem)
-16-17- paróweczka z chlebkiem i masełkiem albo 2 danie:np. ziemniaczki, mięsko itp- w zależności co akurat robię na 2 danie :)
-koło 20.30 mleczko 210ml zagęszczone kaszką
Do picia daje jej wodę, chociaż ostatnio zaczęłam jej dawać soczki owocowe (1-2 razy w tygodniu).

Do góry