Kakao chyba po roku, ale ja bym uważała na to 'rozpuszczalne'. Mimo misia czy innej żyrafki albo króliczka na opakowaniu skład pozostawia wiele do życzenia. Zwłaszcza jeśli chodzi o cukierm i inne dodatki. Może warto ugotować "prawdziwe". Znalazłam coś takiego na ten temat np: Kakao - klasyczne czy błyskawiczne?
reklama
barbara84
Aktywna w BB
Są dostępne kaszki z kakao po 12 miesiącu życia Zanim dałam Małej coś z kakao wypróbowałam to na tej właśnie kaszcze Obecnie Agatka zajada się wszystkimi "dorosłymi " posiłkami. Budyń robię na zwykłym mleczku. Czasami dostanie frytkę do zjedzenia. Staram się aby nie dawać jej smażonego mięska (wtedy panierkę ściągam i jest OK). a obecny jadlospis wygląda tak:
-koło 6.00- mleczko Bebiko 3- 210ml
-10- owoc + Danonek (dla dzieci)
-14-obiad: zupka (w zależności na co mamy ochotę- ale Agatka uwielbia rosołek i zupki jarzynowe z lanym ciastem)
-16-17- paróweczka z chlebkiem i masełkiem albo 2 danie:np. ziemniaczki, mięsko itp- w zależności co akurat robię na 2 danie
-koło 20.30 mleczko 210ml zagęszczone kaszką
Do picia daje jej wodę, chociaż ostatnio zaczęłam jej dawać soczki owocowe (1-2 razy w tygodniu).
-koło 6.00- mleczko Bebiko 3- 210ml
-10- owoc + Danonek (dla dzieci)
-14-obiad: zupka (w zależności na co mamy ochotę- ale Agatka uwielbia rosołek i zupki jarzynowe z lanym ciastem)
-16-17- paróweczka z chlebkiem i masełkiem albo 2 danie:np. ziemniaczki, mięsko itp- w zależności co akurat robię na 2 danie
-koło 20.30 mleczko 210ml zagęszczone kaszką
Do picia daje jej wodę, chociaż ostatnio zaczęłam jej dawać soczki owocowe (1-2 razy w tygodniu).
Podziel się: