Agnieszka Kozioł-Kozakowska
Ekspert BB. Specjalista żywienia
Witam, co powinnam zmienić w jadłospisie mojego synka?
7rano- mleko 210ml
9:30- jajko na miękko lub kanapeczka z szynką lub jogurcik z kromką chlebka
11:00- kaszka mleczna wielozbożowa (drzemka ok. 2h)
14:30- obiadek jednodaniowy
17:30 - owoce
19:00 kaszka z mlekiem 240ml i sen do rana
Witam Panią. Należy pamiętać aby w diecie były 3 posiłki mleczne. Obiad powinien być dwudaniowy, najpierw zupkę np. z makaronem a potem za ok. 2h II danie. Zamiast kaszek dla niemowląt może Pani już zacząć próbować podać np. owsiankę na mleku MM, co drugi dzień może też zjeść jajko na miękko lub jajecznicę z pół kromeczki chlebka z masłem, w taki dniu może Pani uzupełnić porcję mleka podają na podwieczorek zamiast samych owoców, np. koktajl owocowy, jogurt naturalny (dziecko może już jeść produkty mleczne) z kawałkami owoców, budyń.
7rano- mleko 210ml
9:30- jajko na miękko lub kanapeczka z szynką lub jogurcik z kromką chlebka
11:00- kaszka mleczna wielozbożowa (drzemka ok. 2h)
14:30- obiadek jednodaniowy
17:30 - owoce
19:00 kaszka z mlekiem 240ml i sen do rana
Witam Panią. Należy pamiętać aby w diecie były 3 posiłki mleczne. Obiad powinien być dwudaniowy, najpierw zupkę np. z makaronem a potem za ok. 2h II danie. Zamiast kaszek dla niemowląt może Pani już zacząć próbować podać np. owsiankę na mleku MM, co drugi dzień może też zjeść jajko na miękko lub jajecznicę z pół kromeczki chlebka z masłem, w taki dniu może Pani uzupełnić porcję mleka podają na podwieczorek zamiast samych owoców, np. koktajl owocowy, jogurt naturalny (dziecko może już jeść produkty mleczne) z kawałkami owoców, budyń.
Ostatnia edycja: