reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Mam ostatnio taka mantrę, którą sobie cały czas powtarzam: BĘDZIE DOBRZE- TYLKO NIE WIEM KIEDY.
Przecież musi być.
Będę mamą, dzieciaczka-cudu, albo pomoże IUI, albo pomoże in vitro.
Przecież coś pomoże prawda?
A jak nie pomoże adoptujemy jakieś małe słonko, chociaż o tym jeszcze nie myśle, bo nie czuję się gotowa.
Będzie dobrze, tylko nie wiem kiedy- nie mogę powiedzieć, że mnie ta myśl pociesza, ale na pewno uspokaja :)
Serio owulacyjny? Nie wiedziałam.
Poczekaj spokojnie na zwykly ciążowy. Może będzie dobrze. Mi się nie udało, ale trzymam kciuki za Ciebie.

Ja Cię zaraz Blue strzele tak jak Ty strzeliłas ten test owulacyjny...
Bo testy owulacyjne to takie dobre wskaźniki, ze nawet owulacji nie wskazuja. Masz jeszcze jakies ciekawe pomysły? Ja wiem, ze moze wykryć ciążę, ale nie wczesna tak, do tego wiesz, ze trafiają sie takie "dobre" testy owu, ze pokazywały Ci ja zdaje sie kiedyś przez tydzień, prawda?
no Ty mnie dziś do szaleństwa doprowadzilas...
A mam wyjątkowo kiepski dzień...

Najpier mnie ktoś nastraszyl, ze z M jest gorzej i sie zle czuje i ma zakażenie i w ogóle jechałam do szpitala cała w nerwach.
Okazuje sie, ze M w kondycji b.dobrej i namawia pacjentów do głupot. Do tego chyba juz sobie PR dobry robi przede mną...nie wiem czym On im płaci, bo pieniędzy nie ma, ale na dzień dobry dwóch pacjentów do mnie mówi-pani mąż dzisiaj był grzeczny...pewnie im obiecał,ze jutro bedą z Nim Formule1 oglądać na komputerze...
Potem miałam jeden meczacy telefon, a jeden denerwujacy.
A na koniec mi sie trafił taksówkarz z Radiem Maryja na falach i nawracal mnie na kaczyzm przez cała drogę, a nawet potem mnie nie chciał wypuścić z taksówki, bo mi reszty nie wydawał i dale perorowal.

Wiec ja i dzieci jesteśmy bardzo zmęczeni, nawet sie zastanawiam czy ja ich dzisiaj nie wykichalam, bo przecież wtedy wszystko sie napina,a ja chyba alergicznie kichalam jak oszalala, z 30 razy.

Ysia to ja trzymam za słowo, ze piatek to dobry dzień na transfer. Kiedy chłopaki E. wychodzą na świat?

Nowym koleżankom mowie dobry wieczór.

Julka27 ja bym nie wytrzymała gdybym krwawiła jeden dzień a Ty wytrzymałaś tydzień? Przecież po IUI nie powinnaś krwawić. Lekarz powinien Cię obejrzeć. Idź koniecznie w poniedziałek bo sobie biedy jeszcze napytasz. Może lepiej do jakiegoś innego skoro Twój tylko przez telefon Ci rad udzielał. Nie lekceważ organizmu, on daje znać, że coś jest nie tak. Ja po HSG krwawiłam pół dnia i od zmysłów odchodziłam bo dziewczyny pisały, że miały plamienie a ja krwawienie i to spore.

Pole Twój M jest niesamowity, masz z nim wesoło, nie ma co. Świetnie piszesz, nie myślałaś o blogu?

Blueskye a ty nie kombinuj tylko grzecznie czekaj do poniedziałku i zrób betę. Któraś tu pisała, że robiła test owulacyjny sobie, mężowi i dziecku i wyszedł pozytywny więc taka jest jego wiarygodność.

Kasik36 ja wiedziałam, ze jeszcze miałam cos napisać i mi wylecialo ze łba mojego....
Otoz zauważyłam dzisiaj zmianę ikonograficzna u Ciebie;)
Juz wiem co, bo napisalas, ale mnie nurtuje cos:rofl2:
Czy ten bocian ma szalik? Bo to chyba nie są rączki skoro ma tez i skrzydła. Nie moge tam dojrzeć co to jest...
Blog posiadasz...mąż mnie od lat namawia, ale ja sie ograniczam do pisania mu humorystycznych opowiadań, które potem krążą ku mojemu zdziwieniu po rodzinie i znajomych.

Blue no to przeczytalas! możesz tym testem owu co najwyżej w herbacie zamieszac i sprawdzic czy macie twarda wodę...

Kasik36 kapuje to taki lepsiejszy bociek, lokalny patriota....ciekawe tylko czemu zima tyłek grzeje w ciepłych krajach...
Na stworzenie bloga sie nie zanosi w obecnej sytuacji życiowej, przewiduje stabilizację na emeryturze.

Czy któraś z Was bierze Lutinusa? On mi wkladke zmienia W gipsowy odlew pochwy, bardzo niekomfortowa sprawa. Czy taka luteinna dowcipna tez jest taka?

reklama
Do góry