reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Letka, Ty masz amh podobne do mojego, pisałam Ci na forum w tej sprawie wczoraj czy przedwczoraj. Warto zrobić hsg, nie jest to inwazyjne badanie a wykaże czy jajowody sa drożne i czy macica jest ok.

EEVLEE, oczywiście że nie mam żadnych zastrzeżeń zeby to badanie zrobić, ale wyczytałam że dla niektórych było to bardzo bolesne. Ale pożyjemy, zobaczymy.
Ciągle mnie nurtuje, dlaczego nie zrobić od razu in vitro, skoro IUI nie daje efektów. Skoro mam AMG 0,9 to nie tylko mam mało czasu na dzidzię, ale również jakość moich jajeczek będzie coraz niższa.... sama nie wiem.
A napiszcie jaki jest koszt udrażniania i IUI, ile kosztują leki bo pewnie jakieś przed tym IUI dostanę, ile was kosztowało in vitro.
No i dziękuję za odpowiedzi :tak:

reklama
Letka - jeśli nie macie innych problemów to możecie spróbowac IUI, my próbujemy, a nuż się uda ;-)
IUI daje 10-15% szans, a ivf 40%.
Jeśli chodzi o HSG to jak dostaniesz skierowanie od ginka to możesz zrobić na NFZ.
A ceny IUI są różne, ja płaciłam 700zł + 2 wcześniejsze USG 120zł + leki ok 30zł + zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 40zł .
Następną IUI będę miała w klinice więc pewnie całościowo wyjdzie więcej.
A ivf to różne koszty zależy od ilości leków , jedno pedejście to od 8tys do 15tyś.

Dziewczyny co dzis taka cisza? Czyżbyście brały kąpiele w ramionach emków i tylko ja samotna ? :szok:

Hej dziewczyny ja robiłam HSG na początku roku w Novum i tam nic mi nie mówili o endometriozie czy macica prawidłowa czy nie itd. Dostałam tylko opis że jajowody drożne o innych rzeczach nie było mowy, a dr w sumie mi powiedziała ze to jeszcze nie jest powiedziane ze podczas badania wyszło że są drożne tzn że są drożne????? Bo płyn jest wpuszczany pod pewnym ciśnieniem i jeśli jest jakieś zwężenie jajowodu to plemniczki swobodnie mogą sobie nie przepłynąć???? :/ I że właśnie bardziej dokładnym badaniem jest laparo.

witam wieczornie,

niestety punkcja dopiero we wtorek a szkoda bo nastawilam sie na poniedzialek. pecherzykow 16, estradiol 930. Hieprka mnie nie grozi tak powiedział dr. wizyta zas w niedziele. Mam jutro zwiekszona dawke.padam na pysk

Lucy - mi lekarz też mówił że wynik HSG nie jest w 100% pewny, ale też nie można całkowicie mu nie wierzyć , bo by go nie robili :-) Laparo jest bardziej dokładnym ale też bardziej poważnym, więc chyba dlatego nie zlecają tego wszystkim pacjentkom...

Gizas- tak sobie czytałam o tych protokołach...i Ty coś pisałaś że chciałabyś mieć długi, ale piszą że przy niskim AMH raczej robi się krótki protokół...bo długi to raczej wcześniej wycisza jajniki które produkują dużo jajeczek...a jak niskie AMH to lepiej nie wyciszać...ale zobaczymy co powie prof. :tak::-):-)
Chociaż też wyczytałam że przy endo dobrze robić ultra długi żeby ją wyciszyć... i bądź tu człowieku mądry

Ostatnia edycja:
witam wieczornie,

niestety punkcja dopiero we wtorek a szkoda bo nastawilam sie na poniedzialek. pecherzykow 16, estradiol 930. Hieprka mnie nie grozi tak powiedział dr. wizyta zas w niedziele. Mam jutro zwiekszona dawke.padam na pysk

A nie mówiłam że będzie więcej pęcherzyków :-) a czemu we wtorek a nie poniedziałek?

Idziesz niczym lilonka :-) Lilonka a jakie ty miałaś AMH że też tak dużo wyhodowałaś?

Ostatnia edycja:
bo cholery musza sobie jeszcze urosnąć. dzisiaj spisywałam ich wielkość na karteczke:D:Dmecza mnie juz te wycieczki, ale cos mam nadzieje ze bedzie to malenstwem wynagrodzone:)

reklama
Do góry