reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
cześć dziewczyny :happy2:

czy mogłybyście udzielic mi kilka informacji o tym jak wygląda inseminacja, jesteśmy z mężem oboje zdrowi, poroniłam prawie 4 miesiace temu po dwóch latach starań i nie potrafię czekać dłużej, zastanawiam się nad iui, chciałabym tylko dowiedziec się czy przed tym robi się jakies dodatkowe badania i czy bierze się jakies hormony i wogóle jak to wszytsko wyglada ?

z góry dzięki za info ;-)

reklama
cześć dziewczyny :happy2:

czy mogłybyście udzielic mi kilka informacji o tym jak wygląda inseminacja, jesteśmy z mężem oboje zdrowi, poroniłam prawie 4 miesiace temu po dwóch latach starań i nie potrafię czekać dłużej, zastanawiam się nad iui, chciałabym tylko dowiedziec się czy przed tym robi się jakies dodatkowe badania i czy bierze się jakies hormony i wogóle jak to wszytsko wyglada ?

z góry dzięki za info ;-)

przed IUI robi sie serie badan czy jestes zdrowa i nie masz zadnych bakterii tak samo mezusia sie bada, nie pamietam jakie to dokladnie badania mnie one wyniosly kolo 400 zl ale tylko dlatego ze czesc mialam robionych tez w szpitalu jak lezalam wiec zaplacilam mniej...
jesli chodzi o leki zalezy czy to jest cykl naturalny czy stumulowany.. jesli stymulowany to dostajesz jakies clo albo inne cudo i do IUI trzeba miec pelny pecherz... samo IUI bolalo tylko chwile ale dlatego ze mam "ciasne" wejscie do macicy i przy kazdej mialam bole jak przy hsg ;/
po ins dostajesz duphaston i tyle :) i czekasz 2 tygodnie ;p

aha jak sie robi IUI to dostaje sie tez zastrzyk na pekniecie pecherzyka zeby lepiej wycelowac w owulacje

To też zależy indywidualnie od problemów zdrowotnych. M miał badanie nasienia i to zadecydowało o podejściu do IUI.
Ja miałam badania na toxo, cytomegalię- by się upewnić, że dziecko będzie zdrowo w brzuszku rosło potem prolaktynę, estradiol, FSH- te nie były koniecznością, bo cykle miałam regularne i ogólnie się dobrze czułam, ale zrobiłam dla świętego swojego spokoju, następnie miałam HSG- badanie drożności jajowodów, by się upewnić, że plemniki spotkają się z jajeczkiem, były ok. Ogólnie wszystkie te badania miałam ok.
To, że do IUI trzeba podchodzić z pełnym pęcherzem to słyszałam tu, ja zawsze podchodziłam z pustym i nie bolało, raz tylko miała uczucie rozpiętości, ale to dlatego, że miałam podaną podwójną dawkę.
Aha jeżeli chodzi o leki to tak jak Błonka pisała- zależy czy stymulowany, czy nie, Mi lekarz powiedział, że choć ze mną wszystko ok. to da mi leki, bo w tedy zwiększają one szanse, a na pewno nie zaszkodzą. Potem idziesz 2 razy na monitoring, by sprawdzić jak rosną pęcherzyki, potem zastrzyk na ich pęknięcie i IUI :-), powodzenia!!!!

Aha- mnie się lekarz pytał, czy jestem pod stałą opieką ginekologiczną, czyli badania piersi, cytologia itp. a, że wcześniej latałam jak głupia by się dowiedzieć to jest nie tak to badana byłam. Żałuję jedynie, że tak długo zwlekałam z pójściem do specjalisty od leczenia niepłodności.

sylha wlasnie z tym pelnym pecherzem to jest roznie, moja kolezanka miala tez z pelnym a niektore dziewczyny nie musza i nie wiem od czego to zalezy, Palemko lekarz Ci na pewno powie co masz przed IUI zrobic i czy mas zmiec pelny pecherz.. ja musialam moze ze wzgledu na to dziwne wejscie.. nigdy cewnia nie moze zalozyc od razu... mam jakies odchylenie czy cus...:wściekła/y:

Chcialam sie Was zapytac drogie staraczki czy bolał was kiedys BOK piersi? mnie boli bok lewej piersi jak bym dotykala siniaka ale nie mam go tam ;/

Błonka- mnie zawsze krótko przed i w czasie @ chol... bolą boki- tzn. zewnętrzne strony piersi, ale wiadomo, że każda z nas ma inaczej.
Ruda- jak?!?!?!?!?Nie ładnie tak koleżanki w niepewności trzymać!!!!!Powinnaś mieć na uwdze również nasze zdrowie ;-)

Błonka- mnie zawsze krótko przed i w czasie @ chol... bolą boki- tzn. zewnętrzne strony piersi, ale wiadomo, że każda z nas ma inaczej.
Ruda- jak?!?!?!?!?Nie ładnie tak koleżanki w niepewności trzymać!!!!!Powinnaś mieć na uwdze również nasze zdrowie ;-)

dzieki... wlasnie pierwszy raz na to zwrocilam uwage i sie wystraszylam ze cos tam... rosnie a wrodzinie byl rak piersi... do tego boli mnie jedna tylko, a prawa milczy..
no wlasnie ruda testowalas? chociaz sikacza

reklama
czesc moje kochane koleżanki,więc tak spotkałam sie dzis z moi doktorkiem mówiłam że okres sie opóżnia i o tej wydzielinie z pochwy,mówil że może to być infekcja i tabletki stymulujace na jajeczka mogły opóznic mi @.ale dla pewnosci kazał zrobić bete w poniedziałek,a na sikacza mówił ze niema sensu bo nie pokaże nic:)więc musicie sie uzbroic w cierpliwosc,dam znac w poniedzialek co wyszło:)

Do góry