reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pojedyncza ciąża – zarówno po in vitro, jak i po poczęciu naturalnym – przebiegająca w sposób prawidłowy nie jest wskazaniem do wykonania cięcia cesarskiego. Pacjentka – jeśli jest zdrowa – może rodzić siłami natury. Lekarz zalecić może wykonanie cięcia cesarskiego, jeżeli wystąpią wskazania do takiego postępowania. Są one identyczne, jak w przypadku ciąży naturalnej i zgodne z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego.

Chyba coś im się pomieszało..
O proszę. A już szukałam w głowie czemu proponują cesarkę... Przecież to nie jest wcale bezpieczniejsze niz poród naturalny.

reklama
Przed punkcja, u nas nazywa się to pakiet "mrozone zarodki z biopsja", wtedy po zapłodnieniu pobierają material ze wszystkich, które przetrwały i mrożą. Możesz badać jeden albo wszystkie na raz. Zamrożone są osobno i ponumerowanie, w razie jak wynik wyjdzie zły, to badasz kolejny. Jak dobry to kończysz na jednym badaniu i Ci go podają.
Hmm…na jakim etapie to się decyduje? Przed punkcja, po punkcji? Może jest tu ktoś kto miał takie badanie [emoji848]

Tak wiem moja siostra jest po 3 CC i to samo mi mówiła żeby jak najszybciej zacząć funkcjonować i szybciej dojdzie się do ładu.
Trzymam kciuki żeby poszło gładko.
Jakbyś miała CC to tylko jak ci wróci czucie w nogach to ruszają się, ponoć im później tym gorzej. Ja to sobie wzięłam do serca.

Kolejne forumowe dziecko się rodzi [emoji3590]

@Claudia2405- jak mały Szczepanek?

Lipa straszna. Zgłosiłam się do szpitala po 10 nasciemnialam że mam skurcze i słabo czuje ruchy. Zebrały wywiad założyły kartę i zostawiły na oddziale podpinają mi Ktg co jakiś czas i na nim wszystko ok i skurczy brak więc boziu co ja tu robię[emoji85] zbadali mnie ginekologicznie szyjka zamknięta nawet opuszek palca nie wchodzi a ból przy badaniu okropny miałam wrażenie że lekarz mi tam pół ręki wsadził i pchał ja do samego gardła no nic przyjemnego. Więc niewiem ile będę tu siedzieć. I niewiem kiedy się to zacznie[emoji1745][emoji1751]
No ale jesteś w szpitalu jakby co, oby mała jak najszybciej chciała wyjść :)

reklama
No właśnie nie wiem bo też się zdziwiłam jak położna mi to powiedziała. Choć gdzieś czytałam że jednym ze wskazań do CC może być ciąża uzyskana w wyniku ivf ale nie było napisane dlaczego.
Ja jakby co chciałam CC przy moich wszystkich sensacjach ale się zastanawiam teraz...a z dobrych wiadomości to brudy ustały, w środku też czysto :) Teraz byle do piątku.

Do góry