reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pojedyncza ciąża – zarówno po in vitro, jak i po poczęciu naturalnym – przebiegająca w sposób prawidłowy nie jest wskazaniem do wykonania cięcia cesarskiego. Pacjentka – jeśli jest zdrowa – może rodzić siłami natury. Lekarz zalecić może wykonanie cięcia cesarskiego, jeżeli wystąpią wskazania do takiego postępowania. Są one identyczne, jak w przypadku ciąży naturalnej i zgodne z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego.

Chyba coś im się pomieszało..
O proszę. A już szukałam w głowie czemu proponują cesarkę... Przecież to nie jest wcale bezpieczniejsze niz poród naturalny.

reklama
Przed punkcja, u nas nazywa się to pakiet "mrozone zarodki z biopsja", wtedy po zapłodnieniu pobierają material ze wszystkich, które przetrwały i mrożą. Możesz badać jeden albo wszystkie na raz. Zamrożone są osobno i ponumerowanie, w razie jak wynik wyjdzie zły, to badasz kolejny. Jak dobry to kończysz na jednym badaniu i Ci go podają.
Hmm…na jakim etapie to się decyduje? Przed punkcja, po punkcji? Może jest tu ktoś kto miał takie badanie [emoji848]

Tak wiem moja siostra jest po 3 CC i to samo mi mówiła żeby jak najszybciej zacząć funkcjonować i szybciej dojdzie się do ładu.
Trzymam kciuki żeby poszło gładko.
Jakbyś miała CC to tylko jak ci wróci czucie w nogach to ruszają się, ponoć im później tym gorzej. Ja to sobie wzięłam do serca.

Kolejne forumowe dziecko się rodzi [emoji3590]

@Claudia2405- jak mały Szczepanek?

Lipa straszna. Zgłosiłam się do szpitala po 10 nasciemnialam że mam skurcze i słabo czuje ruchy. Zebrały wywiad założyły kartę i zostawiły na oddziale podpinają mi Ktg co jakiś czas i na nim wszystko ok i skurczy brak więc boziu co ja tu robię[emoji85] zbadali mnie ginekologicznie szyjka zamknięta nawet opuszek palca nie wchodzi a ból przy badaniu okropny miałam wrażenie że lekarz mi tam pół ręki wsadził i pchał ja do samego gardła no nic przyjemnego. Więc niewiem ile będę tu siedzieć. I niewiem kiedy się to zacznie[emoji1745][emoji1751]
No ale jesteś w szpitalu jakby co, oby mała jak najszybciej chciała wyjść :)

reklama
No właśnie nie wiem bo też się zdziwiłam jak położna mi to powiedziała. Choć gdzieś czytałam że jednym ze wskazań do CC może być ciąża uzyskana w wyniku ivf ale nie było napisane dlaczego.
Ja jakby co chciałam CC przy moich wszystkich sensacjach ale się zastanawiam teraz...a z dobrych wiadomości to brudy ustały, w środku też czysto :) Teraz byle do piątku.

Do góry