reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
No właśnie nie wiem bo też się zdziwiłam jak położna mi to powiedziała. Choć gdzieś czytałam że jednym ze wskazań do CC może być ciąża uzyskana w wyniku ivf ale nie było napisane dlaczego.
Jakby nie było to jak będą potem po porodzie dawali coś na ból to bierz wszystko. Bo jak się ból rozkręci to potem ciężko go wyciszyć.

Hej. Właściwie, to póki co nie mamy. Nasza Doktor bardzo nas w tym kierunku namawiała, argumentowała aktualnym prawem w razie jakiejś ciężkiej choroby plus zwiększeniem skuteczności, że względu na wykluczenie na samym początku zarodków, które nie mają szans/lub mają małe szanse przetrwać, co zwiększa ryzyko poronień.
My zdecydowaliśmy się poczekać na kariotypy i wtedy podjąć decyzję.
Nie ukrywam, że jest ona bardzo trudna, tak naprawdę przez to, że jest taka możliwość, to dlatego ta opcje rozważamy.. pieniążki większe, ale pytanie czy nie warte swej ceny?
Jak uważasz?
Niestety ciężko mi coś doradzić :( U nas lekarz tego nie sugerował, ponieważ poszliśmy teraz w kierunku immunologii ze względu na dwie ciąże biochemiczne i nieudany transfer. Osobiście, na ta chwile tego nie rozwazamy ze względu na to ze nie mamy żadnego wskazania a koszty tych badań są ogromne :o

Ja nawet nie byłam nigdy w zadnej ciazy, wiec tez się zdziwiłam.
U nas to w zależności ile zarodków się bada, ale nie trzeba wszystkich od razu. Ale fakt spore pieniążki..
Niestety ciężko mi coś doradzić :( U nas lekarz tego nie sugerował, ponieważ poszliśmy teraz w kierunku immunologii ze względu na dwie ciąże biochemiczne i nieudany transfer. Osobiście, na ta chwile tego nie rozwazamy ze względu na to ze nie mamy żadnego wskazania a koszty tych badań są ogromne :o

Pojedyncza ciąża – zarówno po in vitro, jak i po poczęciu naturalnym – przebiegająca w sposób prawidłowy nie jest wskazaniem do wykonania cięcia cesarskiego. Pacjentka – jeśli jest zdrowa – może rodzić siłami natury. Lekarz zalecić może wykonanie cięcia cesarskiego, jeżeli wystąpią wskazania do takiego postępowania. Są one identyczne, jak w przypadku ciąży naturalnej i zgodne z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego.

Chyba coś im się pomieszało..
Hmmm.. muszę poczytać, bo szczerze się zdziwiłam.

reklama
Do góry