reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny, potrzebuje chyba wsparcia psychicznego dlatego do was dołączyłam.😊
Staramy się od lipca 2020 i NIC. Morfologia nasienia 3%
Jajowody drożne
Wyniki hormonalne w normie
Pecherzyki są i pękają - potwierdzone przez monitoring
Kilka cykli z CLO
W marcu czeka nas inseminacja, jestem 2 miesiące po sprawdzeniu drożności wg lekarza po drożności jest latwiej zajść w ciążę. 8dni przed planowana miesiączka bylam zrobic Bete zeby upewnic sie ze nie jest w ciąży, bo przed inseminacja musimy zrobić szereg badań na zakaźność, a nie sa to tanie badania 🙁 niestety wynik beta 0,1. Jak kazda z nas, starających się w duchu bardzo liczyłam na podwyższony wynik, oczywiście jak co miesiąc doszukiwała się pierwszych objawów , ktore wydawało mi sie ze sa (pobolewanie jajników , bol jak przed miesiączka, tkliwość piersi) a tu nic.
Jak u was było z inseminacja, za ktorym razem się udało , czy tez miałyście problemy mimo ze wyniki były dobre ?
Cześć :)
To forum generalnie dobrze robi na głowę :) i cieszymy się że dołączyłaś. Uczucia frustracji, złości, żalu i rozczarowania są dość normalne w takich okolicznościach ważne żeby się otrząsnąć, poprawić koronę, cycki do przodu i lecisz dalej. IUI to ok 10-15% szans na ciążę i to wtedy jeśli inne problemy są wykluczone (a tych może być masa ale potrzebna jest do tego pogłębiona diagnostyka i co tu dużo mówić masa kasy). Są tu dziewczyny którym udało się za 1szym razem a są też takie jak ja które po 3 odpuściły i walczą dalej ale przez in vitro. Obyś była w tej pierwszej grupie :) Ważne też żeby mieć ogarniętego gina któremu ufasz. Trzymam kciuki i jak coś to pisz :)

reklama
Witaj kochana.
Niestety każda z nas mierzy sie z ta sama beznadzieja. Cykl za cyklem rozczarowanie a przed tym duża nadzieja. Myśle ze każdy cykl i cała sytuacja uczą dużej pokory...najważniejsze by sie nie poddawać i wierzyć ze w końcu sie uda ❣️Dla spokoju ducha lepiej nie doszukiwać sie objawow wczesnej ciąży bo sa one dokładnie takie same jak przed okresem. 8 dni przed okresem to bardzo szybko ile dni ma zazwyczaj twój cykl? Ile po owulacji robilas betę ?

Witaj kochana.
Niestety każda z nas mierzy sie z ta sama beznadzieja. Cykl za cyklem rozczarowanie a przed tym duża nadzieja. Myśle ze każdy cykl i cała sytuacja uczą dużej pokory...najważniejsze by sie nie poddawać i wierzyć ze w końcu sie uda ❣️Dla spokoju ducha lepiej nie doszukiwać sie objawow wczesnej ciąży bo sa one dokładnie takie same jak przed okresem. 8 dni przed okresem to bardzo szybko ile dni ma zazwyczaj twój cykl? Ile po owulacji robilas betę ?
Wiem, wiem staram sie już odrzucać myśli ze to objaw ciąży, ale mimo wszystko tli sie nadzieja bo przecież zrobliśmy wszystko co trzeba. Cykl mam 30 dniowy owulacje miałam w 16 /17dc a bete robiłam w 22 dc

Wiem, wiem staram sie już odrzucać myśli ze to objaw ciąży, ale mimo wszystko tli sie nadzieja bo przecież zrobliśmy wszystko co trzeba. Cykl mam 30 dniowy owulacje miałam w 16 /17dc a bete robiłam w 22 dc
Oj to ta beta zdecydowanie za szybko. zarodek jeśli doszło do zapłodnienia implantuje się 6-12 dni także szansa jeszcze jest :)

Cześć :)
To forum generalnie dobrze robi na głowę :) i cieszymy się że dołączyłaś. Uczucia frustracji, złości, żalu i rozczarowania są dość normalne w takich okolicznościach ważne żeby się otrząsnąć, poprawić koronę, cycki do przodu i lecisz dalej. IUI to ok 10-15% szans na ciążę i to wtedy jeśli inne problemy są wykluczone (a tych może być masa ale potrzebna jest do tego pogłębiona diagnostyka i co tu dużo mówić masa kasy). Są tu dziewczyny którym udało się za 1szym razem a są też takie jak ja które po 3 odpuściły i walczą dalej ale przez in vitro. Obyś była w tej pierwszej grupie :) Ważne też żeby mieć ogarniętego gina któremu ufasz. Trzymam kciuki i jak coś to pisz :)
Cześć cześć :) nikt nas nie zrozumie lepiej jak my same starające sie o dzidzię Porady znajomych " odpuść a zajdziesz" albo "przecież jestes mloda to moze z twoim coś jest nie tak" kolejne pytania mamy " to kiedy będziecie mieli dziecko ?" albo siostra której odmówisz napicia się wina z etuzjazmem krzyczy " jesteś w ciąży?!. Wiem że oni to przeżywają ze mną ale to jest takie dołujące. Licze że w końcu odpowiem TAK jestem w ciąży !
Kochana trzymam za Was kciuki! Obyśmy napisały w końcu ze sie udało :)

Cześć dziewczyny, potrzebuje chyba wsparcia psychicznego dlatego do was dołączyłam.😊
Staramy się od lipca 2020 i NIC. Morfologia nasienia 3%
Jajowody drożne
Wyniki hormonalne w normie
Pecherzyki są i pękają - potwierdzone przez monitoring
Kilka cykli z CLO
W marcu czeka nas inseminacja, jestem 2 miesiące po sprawdzeniu drożności wg lekarza po drożności jest latwiej zajść w ciążę. 8dni przed planowana miesiączka bylam zrobic Bete zeby upewnic sie ze nie jest w ciąży, bo przed inseminacja musimy zrobić szereg badań na zakaźność, a nie sa to tanie badania 🙁 niestety wynik beta 0,1. Jak kazda z nas, starających się w duchu bardzo liczyłam na podwyższony wynik, oczywiście jak co miesiąc doszukiwała się pierwszych objawów , ktore wydawało mi sie ze sa (pobolewanie jajników , bol jak przed miesiączka, tkliwość piersi) a tu nic.
Jak u was było z inseminacja, za ktorym razem się udało , czy tez miałyście problemy mimo ze wyniki były dobre ?
Ja miałam 1 inseminacje, nie udało się...
Maz ma wyniki dobre, u mnie tylko prolaktyna wysoka i niski progesteron i też nie wychodzi :(

ja jestem obecnie po piątej inseminacji nasieniem dawcy. Wyniki mam dobre, nasieniem wiadomo pierwszej jakości a mimo to się nie udaje 😔 oprócz dobrych wyników potrzeba jeszcze masę szczęścia żeby udało się zajść w ciążę. Oczywiście nie zrażaj się moim przypadkiem aczkolwiek musisz uzbroić się w cierpliwość. Statystycznie inseminacja daje 15 % szans powodzenia. Życzę Ci żeby jak najszybciej się udało 🥰
Mam nadzieję że nie tracisz nadziei, rozważasz in vitro?

reklama
Do góry