reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Wow, to się super poprawiły wyniki! Mój ma 2%, narazie suplementujemy, mam nadzieję, że się poprawia, dajesz nadzieję! [emoji120]
A maz robil test MAR (igg, iga)? U nas byly zle wyniki i sie okazalo, ze to przeciwciala sa przyczyna. Dopiero drugi lekarz skierowal nas na MAR - przez androloga, ktory mowil nam, ze wszystko jest ok i zeby sie nie przejmowac i brac witaminy stracilismy pol roku. Badanie jest tanie i jezeli nie robiliscie jeszcze to moze warto?

Dziewczyny, a czy robilyscie histeroskopie przed pierwsza IUI? Jezeli tak to czy ze skierowania od lekarza czy z wlasnej 'inicjatywy', zeby sprawdzic czy wszystko jest ok i wykluczyc ewentualne problemy? Ja mialam tylko droznosc, ale z tego co czytam to wiekszosc z was jest juz po laparo/histero i zastanawiam sie czy by nie zrobic jeszcze przed zabiegiem...

Mnie skierował mój gin na histero laparo bez tego badania nie zrobił by mi żadnej iui. To było podstawowe badanie. Ja robiłam na NFZ czekałam 2 miesiące, prywatnie od ręki koszt 6,5 tys
Dziewczyny, a czy robilyscie histeroskopie przed pierwsza IUI? Jezeli tak to czy ze skierowania od lekarza czy z wlasnej 'inicjatywy', zeby sprawdzic czy wszystko jest ok i wykluczyc ewentualne problemy? Ja mialam tylko droznosc, ale z tego co czytam to wiekszosc z was jest juz po laparo/histero i zastanawiam sie czy by nie zrobic jeszcze przed zabiegiem...

No w tym cyklu załatwiam wszystkie badania a w przyszłym już stymulacja niewiem od którego dnia cyklu będę przyjmować ale myślę że gdzieś koło 22 lipca zacznę. Tylko wszystkie badania mam dostarczyć do poniedziałku bo wtedy mi kazał przyjść.
A kiedy miałaś zacząć stymulacje. Ciekawe co mi jutro powie mój lekarza.

Mnie skierował mój gin na histero laparo bez tego badania nie zrobił by mi żadnej iui. To było podstawowe badanie. Ja robiłam na NFZ czekałam 2 miesiące, prywatnie od ręki koszt 6,5 tys
Hmmm ciekawe, moj nic nie wspomnial o histero... No nic, ide na kwalifikacje za 2 tyg to sie wypytam. 6,5 tys...matko...

Dziewczyny, może to głupie pytanie, ale jeżeli drożność robię w 8 dc, a pierwszy monitoring mam 11 dc (np. w minionym cyklu tego dnia już miałam pęcherzyk dominujący 25mm), to czy podanie tego kontrastu podczas HSG nie "wypłucze" pęcherzyka? :D Mój lekarz powiedział, że można zrobić drożność i podejść do kolejnej próby na jednym cyklu, ale jakoś tak się zastanawiam... ;)

reklama
Dziewczyny, może to głupie pytanie, ale jeżeli drożność robię w 8 dc, a pierwszy monitoring mam 11 dc (i np. teraz już miałam pęcherzyk dominujący 25mm), to czy podanie tego kontrastu podczas HSG nie "wypłucze" pęcherzyka? :D Mój lekarz powiedział, że można zrobić drożność i podejść do kolejnej próby na jednym cyklu, ale jakoś tak się zastanawiam... ;)
No nie...jak ja miałam kontrast i "wyleciał" (OMG byłam tym tak zawstydzona jakoś że masakra...to takie dziwne było...pomijam ból jaki czułam jak kontrast został podany) to potem lekarz przestawił kamerę i powiedział "pod tym kątem lepiej widać pecherzyk-widzimy się na monitoringu" i jak poszłam na monitoring za 4 dni to on dalej byl.
Chyba nie da się wypłukać pęcherzyka w takim razie 🤔

Do góry