reklama
A maz robil test MAR (igg, iga)? U nas byly zle wyniki i sie okazalo, ze to przeciwciala sa przyczyna. Dopiero drugi lekarz skierowal nas na MAR - przez androloga, ktory mowil nam, ze wszystko jest ok i zeby sie nie przejmowac i brac witaminy stracilismy pol roku. Badanie jest tanie i jezeli nie robiliscie jeszcze to moze warto?Wow, to się super poprawiły wyniki! Mój ma 2%, narazie suplementujemy, mam nadzieję, że się poprawia, dajesz nadzieję! [emoji120]
Dziewczyny, a czy robilyscie histeroskopie przed pierwsza IUI? Jezeli tak to czy ze skierowania od lekarza czy z wlasnej 'inicjatywy', zeby sprawdzic czy wszystko jest ok i wykluczyc ewentualne problemy? Ja mialam tylko droznosc, ale z tego co czytam to wiekszosc z was jest juz po laparo/histero i zastanawiam sie czy by nie zrobic jeszcze przed zabiegiem...
kolor nadzieji
Fanka BB :)
Mnie skierował mój gin na histero laparo bez tego badania nie zrobił by mi żadnej iui. To było podstawowe badanie. Ja robiłam na NFZ czekałam 2 miesiące, prywatnie od ręki koszt 6,5 tys
Dziewczyny, a czy robilyscie histeroskopie przed pierwsza IUI? Jezeli tak to czy ze skierowania od lekarza czy z wlasnej 'inicjatywy', zeby sprawdzic czy wszystko jest ok i wykluczyc ewentualne problemy? Ja mialam tylko droznosc, ale z tego co czytam to wiekszosc z was jest juz po laparo/histero i zastanawiam sie czy by nie zrobic jeszcze przed zabiegiem...
kolor nadzieji
No w tym cyklu załatwiam wszystkie badania a w przyszłym już stymulacja niewiem od którego dnia cyklu będę przyjmować ale myślę że gdzieś koło 22 lipca zacznę. Tylko wszystkie badania mam dostarczyć do poniedziałku bo wtedy mi kazał przyjść.
A kiedy miałaś zacząć stymulacje. Ciekawe co mi jutro powie mój lekarza.
PałkaZapałka
Najgorsze te terminy...czas przez palce ucieka i odlicza się dzień za dniem.Byłam dziś zrobić chlamydie wynik za 3 tygodnie[emoji1751] za jakie grzechy
Hmmm ciekawe, moj nic nie wspomnial o histero... No nic, ide na kwalifikacje za 2 tyg to sie wypytam. 6,5 tys...matko...Mnie skierował mój gin na histero laparo bez tego badania nie zrobił by mi żadnej iui. To było podstawowe badanie. Ja robiłam na NFZ czekałam 2 miesiące, prywatnie od ręki koszt 6,5 tys
kaapo
Dziewczyny, może to głupie pytanie, ale jeżeli drożność robię w 8 dc, a pierwszy monitoring mam 11 dc (np. w minionym cyklu tego dnia już miałam pęcherzyk dominujący 25mm), to czy podanie tego kontrastu podczas HSG nie "wypłucze" pęcherzyka? Mój lekarz powiedział, że można zrobić drożność i podejść do kolejnej próby na jednym cyklu, ale jakoś tak się zastanawiam...
PałkaZapałka
Ja miałam tylko drożność. Może to kwestia wyników i czy "problem" jest po stronie kobiety czy mężczyzny.Hmmm ciekawe, moj nic nie wspomnial o histero... No nic, ide na kwalifikacje za 2 tyg to sie wypytam. 6,5 tys...matko...
reklama
PałkaZapałka
No nie...jak ja miałam kontrast i "wyleciał" (OMG byłam tym tak zawstydzona jakoś że masakra...to takie dziwne było...pomijam ból jaki czułam jak kontrast został podany) to potem lekarz przestawił kamerę i powiedział "pod tym kątem lepiej widać pecherzyk-widzimy się na monitoringu" i jak poszłam na monitoring za 4 dni to on dalej byl.Dziewczyny, może to głupie pytanie, ale jeżeli drożność robię w 8 dc, a pierwszy monitoring mam 11 dc (i np. teraz już miałam pęcherzyk dominujący 25mm), to czy podanie tego kontrastu podczas HSG nie "wypłucze" pęcherzyka? Mój lekarz powiedział, że można zrobić drożność i podejść do kolejnej próby na jednym cyklu, ale jakoś tak się zastanawiam...
Chyba nie da się wypłukać pęcherzyka w takim razie
Podziel się: