reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Usg czy pecherzyk rosnie owszem robia nawet codziennie. Jednak nikt mi nie sprawdzal czy pecherzyk pekl. Mowiac o monitoringu mialam na mysli ze przed IUI nikt tego nie sprawdzal. U mnie moze byc calkiem inna procedura bo jednak jedno dziecko juz mam. Nie lecze sie w klinice tylko w zwyklym szpitalu.

A no tego mi tez nie robili, wychodzili z założenia ze dobrze reaguje na zastrzyki i po ovitrelle zawsze pecherzyki pękają. Po drugim iui miałam biochemiczna.

reklama
Dziękuję ci bardzo, sporo tego. Ja drożność cytologię hormony i grupę krwi mam świeżo zrobione a inne mi pewnie zleci. Dziś mam 28 dc i czekam na @ narazie. A z październikiem chcemy już iui nie ma na co czekać.
Ja dostałam skierowanie na
Cmv igG
Cmv igM
Hbc
HIV
Rubella (różyczka) igG
Rubella igM
Toxoplazma gondi igG
Toxoplazma gondi igM
WR oraz grupę krwi bo nie mam jej na papierze więc też muszę zrobić
Mąż ma takie
WR
Cmv igG
Cmv igM
HBc
HBs antygen
Hcv i hiv
Poza tym zanim nas lekarz skierował i poradził IUI lub invitro to miałam na hormony , badania ginekologiczne , rezerwę jajnikowa, droznosc jajowodów a maz nasienie chyba o niczym nie zapomniałam bo sporo tego było. Nie miałam natomiast na kariotyp i zastanawiam się czy nie zrobić

Dziękuję ci bardzo, sporo tego. Ja drożność cytologię hormony i grupę krwi mam świeżo zrobione a inne mi pewnie zleci. Dziś mam 28 dc i czekam na @ narazie. A z październikiem chcemy już iui nie ma na co czekać.
No dokładnie nie ma na co czekać oby wszystko poszło po naszej myśli i się udało:) ja mam 9 dc no my w październiku chyba się już nie wyrobimy z tym wszystkim, ale może w listopadzie już podejdziemy do IUI

Jeśli podane było ovitrelle to jie powinno się robic testu bo ovitrelle daje pozytywny wynik często. 12-14 dni po iui lub w terminie @
My będziemy robić w tym tygodniu badania poprzedzające inseminacje i mam nadzieję, że w najbliższy cykl uda się już podejść do IUI :) oj to dla mnie też nie będzie to przyjemne bo nie nawidze wziernika przy zwykłym badaniu ginekologicznym jestem tak spięta no nie umiem się rozluźnić :no2::unsure: ale przeżyłam badanie drożności to też jakoś chyba dam radę :) no u nas to dziwne niby wszystko ok oboje bo i owulacja i pęcherzyki pękają a ciąży brak .. już nie liczę że się uda naturalnie i chcemy tak spróbować wokół dosłownie i znajomi i w rodzinie dziecko za dzieckiem a my nadal czekamy . Trzymam kciuki za Ciebie!
Skad ja to znam. Zanim zaczelismy sie starac nie zwracalam uwagi. A teraz ? Kazda albo w ciazy albo zaraz rodzi. Dziekuje i zycze powodzenia, zeby w pazdzierniku udalo sie podejsc :)

Skad ja to znam. Zanim zaczelismy sie starac nie zwracalam uwagi. A teraz ? Kazda albo w ciazy albo zaraz rodzi. Dziekuje i zycze powodzenia, zeby w pazdzierniku udalo sie podejsc :)
Prawda? Co rusz słyszę o kimś że się spodziewa czy to u mnie w pracy czy u męża w pracy w dalszej rodzinie czy bliskiej a na Facebooka aż strach zaglądać tam to jest wysyp dzieci i ciążowych brzuszków :-D choć staram się nie zazdrościć to z trudem już przychodzi mi gratulowanie z uśmiechem .. gratulacje są oczywiście szczere ale uśmiech już niekoniecznie zawsze łapie mega doła.. potem przychodzi nowy cykl nowa nadzieja później porażka i tak od ponad dwóch lat.. :sad: choć wiem że są kobiety które starają się znacznie dłużej i mega im współczuję

Skoro będę musiała zrobić potrzebne badania to niewiem czy mi się też uda w październiku więc pewnie obie będziemy miały w listopadzie.
Zależy jak szybko będą wyniki, ale już nastawilam się na listopad jak wszystko będzie dobrze. To daj znać jak będziesz po badaniach i jakie Ci zlecił lekarz itp

reklama
Do góry