reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Napisze Ci od poczatku jak to bylo u Nas.
W czerwcu zrobiliśmy pierwsze badanie nasienie, i od razu załamka, 1% prawidlowych, ruch 12%, 3mln plemników. Tragedia. Z tymi wynikami poszliśmy do poleconego urologa, On zbadał męża i stwierdził żylaki. Zlecił Nam hormony i usg dopplera. Wszystko zrobiliśmy, tyle ze usg nie dawalo mi spokoju. Bo zrobiliśmy zwykle, które nie pokazało aby mąż mial w ogóle żylaki, a tylko takie usg bylo u Nas w mieście. Zaczęłam czytać różne fora i sie dowiedziałam ze zwykle usg jader a doppler jader to dwa rozne usg. Wiec szybko zapisalam męża na tego dopplera, kawal drogi jechaliśmy aby to zrobić. I to byl strzal w dziesiątkę, dopiero to usg pokazalo te żylaki.
Urolog na kolejnej wizycie omówił Nam wyniki badań i dał mężowi skierowanie do szpitala na operację- tu mielismy o tyle lepiej że Nasz urolog jest ordynatorem oddzialu urologi, załatwił Nam termin operacji w niecały miesiąc.
26 wrzesnia mąż poszedł do szpitala, 27 mial operację, a 29 wyszedł już do domu, wiec byl w szpitalu łącznie 4 dni z dniem przyjęcia. Miał dwa małe nacięcia na brzuchu na ok 3 cm. Dostał miesiąc zwolnienia z pracy z racji tego ze pracuje fizycznie, ale pozniej je o 2 tyg jeszcze przedłużal bo nacięcie pod pępkiem mu sie trochę złe goilo, a to dlatego ze paluchami tam grzebal non stop[emoji23]
Dostal na to maść i się szybko zagoilo. Ma blizny, ale pod owlosieniem na brzuchu sa mało widoczne.
Miał pełną narkozę do operacji, po niej trochę go bolało, ale to bardziej ciągnęły go szwy. Moj maz najbardziej przeżywał to że był 3 dni bez jedzenia niż samą operację[emoji23]
Wiadomo dla faceta to też stres, ale myślę że jeżeli macie możliwość zrobić taka operację, to ją zróbcie bo może Wam pomóc.
Wiem z różnych for ze prywatnie taka operacja kosztuje nawet od 3-5 tysięcy. Więc myślę że warto znalezc dobrego lekarza i zrobić ja na nfz.
Serdecznie dziękuję za informację. Mojemu mężowi wyszły żylaki na zwykłym usg...może są juz tak zaawansowane ... najpierw 3 razy zrobił nasienie i wynik pierwszy to 6 % morfologia po pol roku było 2 % i ostatnie tez 2 %. Ruchliwosc ma luks i ilość tez. Aglutenacja słaba. Potem skierowali go na hormony i wyszły mu ok. To usg to mój wymysł. Jak widać słuszny. We wtorek za tydz ma urologa i androloga. Zobaczymy co mu powie. Jeśli trzeba bd to mówił ze zrobi sobie "zabieg". Chyba nie do końca jeszcze wie co go czeka. ;-) jeśli Wasz wynik jest teraz taki super to widac ze warto pocierpiec. A po jakim czasie d operacji zrobiliście badanie nasienia ? 3 miesiace?
Trzymam kciuki za pomyślny cykl :-) z takim nasienie jest mega szansa ! :-) :-)

reklama
Serdecznie dziękuję za informację. Mojemu mężowi wyszły żylaki na zwykłym usg...może są juz tak zaawansowane ... najpierw 3 razy zrobił nasienie i wynik pierwszy to 6 % morfologia po pol roku było 2 % i ostatnie tez 2 %. Ruchliwosc ma luks i ilość tez. Aglutenacja słaba. Potem skierowali go na hormony i wyszły mu ok. To usg to mój wymysł. Jak widać słuszny. We wtorek za tydz ma urologa i androloga. Zobaczymy co mu powie. Jeśli trzeba bd to mówił ze zrobi sobie "zabieg". Chyba nie do końca jeszcze wie co go czeka. ;-) jeśli Wasz wynik jest teraz taki super to widac ze warto pocierpiec. A po jakim czasie d operacji zrobiliście badanie nasienia ? 3 miesiace?
Trzymam kciuki za pomyślny cykl :-) z takim nasienie jest mega szansa ! :-) :-)
Na słabą aglutenacje wiesz co polecają? Flegaminę badz też Mucosolvan, syropy na kaszel. One maja w sobie coś co rozrzedza tez zlepione plemniki. Tylko nie pamietam co, musiałabyś poczytać[emoji5]
Operacja byla we wrześniu, a urolog mówił aby powtórzyć badania w styczniu, ale mój mąż wtedy trochę chorował, bral leki, brak tez antybiotyk bo go kot pogryzl, i przesunelismy te badania na marzec, czyli pol roku po operacji.
Mało kto polecal w ogole robić badania po 3 miesiącach, najlepiej robić właśnie po pół roku.
Trzymam kciuki za Was mocno[emoji173]

Na słabą aglutenacje wiesz co polecają? Flegaminę badz też Mucosolvan, syropy na kaszel. One maja w sobie coś co rozrzedza tez zlepione plemniki. Tylko nie pamietam co, musiałabyś poczytać[emoji5]
Operacja byla we wrześniu, a urolog mówił aby powtórzyć badania w styczniu, ale mój mąż wtedy trochę chorował, bral leki, brak tez antybiotyk bo go kot pogryzl, i przesunelismy te badania na marzec, czyli pol roku po operacji.
Mało kto polecal w ogole robić badania po 3 miesiącach, najlepiej robić właśnie po pół roku.
Trzymam kciuki za Was mocno[emoji173]

Guajazyl tez jest - syrop ktory dziala tez na zenski sluz plodny - moze to ta sama substancja co i na plemniki dziala

03.04: @Misia_91 - wizyta serduszkowa [emoji1348] @Magdalena S - testowanie! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
08.04: @Dzoannna - monitoring cyklu, @aldona89 - testowanie! @Lunka89 - badanie droznosci[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
09.04: @LolaLolina - wizyta ciążowa [emoji1348], @Ka.2606 - biopsja piersi
15.04: @Gu1505 - wizyta kontrolna [emoji1348] @Oleczka27 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
23.04: @Magierowa - badania prenatalne
29.04: @Ka.2606 - wizyta u endokrynologa
01.05: @nuna85 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
02.05: @Artemida90 - wizyta u endokrynologa
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry