Chyba że miesiąc wcześniej musisz wziąć antyCzyli czasowo inv to przygotowanie tak samo jak do iui
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chyba że miesiąc wcześniej musisz wziąć antyCzyli czasowo inv to przygotowanie tak samo jak do iui
No niestety latwo mowic..kazdy ma inna psychike i inne myslenie... Mnie juz doluje za kazdym razem pytanie no kiedy ?? No a skad ja moge woedziec kiedy jedna druga znajoma ciaza.. Kazdy cos planuje... Kazdy dodaje zdjecia swoich dzieci a ja co ? Kazdy inaczej do tego podchodzi ... Ja nie wiem co mam robic...wszystko mi sie skumulowalo i jeszcze ten awans ? Nie wiem naprawde nie wirm co mam robic... Dlatego was tu mam i liczylam na to ze mi opiszecie jak wy do tego podchodzilyscie
Nie rozumiem tego podejścia: żałuję, nie żałuję... Wszystko zależy od lekarza i powiedzenia prawdy, że słuchaj... te wyniki są marne, szanse są niewielkie.
U nas te dwie IUI były czystym naciągactwem. Sam lekarz nam to powiedział (inny lekarz), że szanse były takie jak prawdopodobieństwo zajścia przez podanie nasienia w inny otwór... Brutalne, ale prawdziwe stwierdzenie.
W takim przypadku... możemy czuć się oszukane.
Ja też zaczęłam procedurę ivf, już 6 dzień stymulacji, też bardzo wierzyłam w iui, ale po kolejnej nieudanej próbie wiedziałam że nie ma to sensu, a Ty nie trać jeszcze nadziei, ja wierzyłam do samego końcahej Dziewczynki jakieplany na weekend?
Co do iui zastanawiamsie jak teraz 3cia sie nieuda tochybajuz 4nie robie tylko inv. Weik mnie już zmusza w zasadzie.Nie ma na co czekac. Jakos czuje ze z tej iui nic nie wyjdzie. wiec juz zaczne poforach chyba podczytywac o inv.
Adunnia i Joko Wy sie teraz przygotowujecie .Na początku zaczyna sie stymulacja jak przy iui tak?
Dokladnie ladnie to ujelas najgorszy w tym wszystkim ten czas i uciekające miesiące... Teraz kolejny etap [emoji110] [emoji110]Dziewczyny tu nie chodzi o to czy żałujemy, czy nie, bez sensu logika, tu tak naprawdę chodzi o czas, każdy stracony cykl to nie dni to miesiąc, i tak uciekają te miesiące, my przeżywamy przez to frustrację, ja też zmarnowałam czas na lekarzy konowalow, ale podchodząc do iui byłam pewna że się uda, super nasienie, u mnie wszystko ok tylko wrogi śluz, którego niektórzy specjaliści nie badają bo twierdzą że to nie ma znaczenia, rokowania też były super i po wszystkim lekarz mówił że musi się udać... Nie podchodzę do kolejnej iui bo jestem u skraju wyczerpania, chorowałam na depresję 6 lat temu, i niektóre jej symptomy zaczęłam dostrzegać w ostatnim czasie, stąd moja decyzja, nie wiem może kolejne iui by się powiodło, daję sobie większe szanse i tyle, niczego nie żałuję, bo nie byłabym w tym miejscu kW którym jestem, gdybym nie próbowała iui pewnie bym żałowała że nie spróbowałam czegoś mniej inwazyjnego, a mogło się udać...każda z nas czuje ten sam żal i każda radzi sobie z tym lepiej lub gorzej
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom