reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
No i nie wiem jak sie maja badania prolaktyny i lh w 23dc ale najwazniejszy byl ten progesteron a wyglada ze owu byla spozniona tydzien temu no to dzis jest tydzien po tak jak mowilyscie. A ze nie place nic wiecej za pozostale to zrobilam co sue da( juz Wam kiedys tlumaczylam ze tu sie placi 20euro za pobranie krwi i wszystkie zwykle badania robia w tej cenie a jak trzeba zrobic specjalistyczne ( jak dla nich amh - to wtedy tylko w szpitalu))

Madziu tak jak mowisz:-* ja bym wogole z tego nie robila tajemnicy ale nie chce zeby kiedys ktos powiedzial m ze to nie jego dziecko albo co gorsza powiedzial dziecku ze to nie jego tata.

Marzen
:realmad::growl::cool:
Ale mnie wkurzylas, az mnie w plecach strzelilo....nie mozna tak chorych denerwowac:-p prosze mi tu zaraz to drugie podejscie wymazac!
No i jeszcze jedna reprymenda ;-) taka duza, a wierzy w sikance?:laugh2:

Kredka
I olac system. Ja juz chyba przeszlam na inny lewel...z ukrywania i stresowania sie co odpowiedziec na pytanie o dzieci....wale prosto z mostu....i wiecie co lzej mi....
Juz mAM dosc tego poczucia winy i wymyslania dziwnych historii. Nie zebym paplala na lewo i prawo, ale same wiecie jak opisywalam rozmowe z pracownikiem.

I wiecie co. Powiedzialam jeszcze jednej osobie i jakie zaskoczenie....byla mi mega wdzieczna, bo okazalo sie, ze juz sie dlugo staraja, nic nie wychodzi, a z tego co mi mowila lekarz nic z tym nie robi. Widzialam, ze szczera roozmowa ze mna jej bardzo pomogla. Troszke czulam sie "jak matka prowadzaca dziecko za reke" rozumiecie o co mi chodzi? I wiecie co powiedziala, zebym o tym mowila, tzn nie wstydzila sie i nie czula winna, bo jednym zamkne gebe, ale co waziejsze moge bardzo pomoc-tak jak jej :-)

Marzen, mi ani 14 ani 15 dnia po IUI sikaniec nie wyszedł. Kciuki za badanie.

Ja z czytaniem opóźniona, ale chyba padło pytanie o koszt stymulacji. Ja miałam Clostibegyt (czy jakoś tak) plus zastrzyk (pewnie Ovitrelle). Nie były to znaczące koszty. A IUI to chyba 700 zł u mnie w klinice.

reklama
Suszy ale ja bardziej chyba wieżeę lekarzowi który mnie zna i moje wyniki badań i ma wszystko czarno na białym :) skoro po raz trzeci mu mówiłam o tych lekach,a on twiwrdzi że mi to nie potrzebne to poprostu mu wierzę :)
MARZEN &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Beti,
Jak Cie wkurze i juz nie chcesz o tym gadacc, to daj mi opamietacza ;-)
Ale ja tez jednak bede Cie namawiac na te leki. Malo ginekologow jest za takim podejsciem, a to blad. Mojego tez musialam oswajac, choc z uwagi na fakt, ze pracuje rowniez w klinice nieplodnosci, nie oponowal bardzo, a juz tym bardziej jak poronilam 2raz. Nie chce tu podwazac autorytetu Twojego lekarza, ale cos musi byc na rzeczy.
Beti, a jesli moge wiedziec po jakich badaniach stwierdzil, ze nie musisz brac lekow?
Mialas badane przeciwciala, zespol antyfosfolipidowy, toczen i mutacje? Bo jesli tak, to nie dyskutuje wiecej. Jesli nie to bym jednak sie powaznie zastanowila.
Przepraszam jak za ostro lub stanowczo, ale bardzo mi zalezy zeby sie udalo. Nie chce abys znowu przezywala rozczarowanie. A jesli taka syt powtarza sie to uwazam, ze lekarz powinien albo wlaczyc leki, albo rozpoczac dalsza diagnoze....

Lumio spokojnie, spokojnie;)
A jak tam macie jeszcze jakąś wypróbowaną pozycję?:p

Marzen
Tylko dwie, prawie bezbolesne ;-)

Lumia dobrze robisz ale wiesz latwiej jest jak masz plemniki m..
Kredko,
Ale nie trzeba mowic gdzie jest problem ;-) problem jest nasz wspolny i tyle ;-) nie zaglebiam sie w szczegoly :-*

Do góry