reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Gonal i cetrotide, a koenzym biore jakies moze 3 mce, wlasnie zastanawiam sie nad jakas suplementacja lepsza, masz moze cos do polecenia, bo jeszcze nie czytalam dokladnie jak poprawic jakosc...
Kochana. Nie ma reguły, ja mam wysokie AMH, bo ok.10 (jajniki o wyglądzie PCOS), a też się nie udaje. My jesteśmy na etapie iui i też Sama nie wiem, ile do in vitro czekać, bo jak spytalam Doktor co może być przyczyną, to jest sporo możliwości... a też się obawiam w jakim stanie są moje komorki a inaczej jak przez pick up chyba się sprawdzić nie da?

reklama
Gonal i cetrotide, a koenzym biore jakies moze 3 mce, wlasnie zastanawiam sie nad jakas suplementacja lepsza, masz moze cos do polecenia, bo jeszcze nie czytalam dokladnie jak poprawic jakosc...
może właśnie warto zmienić leki do stymulacji i zrobić długi protokołu żeby do dobrze przygotować organizm. U mnie skuteczny okazał się menopur i gonapeptyl ale mam wyższe amh. Kiedyś gdzieś czytałam że nie ma co sie załamywać przy pierwszej stymulacji bo lekarz też nie wie jak organizm zareaguje na leki i uczy się na błędach. Mocno trzymam kciuki, nie poddawajcie się chociaż wiem że to strasznie trudne.

Dokladnie, wystarczy mi lazienka i kuchnia a moge zyc bez mebli😁 Lekarz tez mowil zaraz po punkcji jeszcze zanim byla informacja od embrologow ze sa za male te jajeczka, ze jesli sie nie uda to juz ma jakas koncepcje na przyszlosc, ze byc moze mialam za duza dawke tych zastrzykow a powinien inaczej do tego podejsc.. W zasadzie to juz zaraz po punkcji troche przyznal ze mogl inaczej podejsc do stymulacji jak sie okazalo ze te duze jajeczka sa puste.. Mam nadzieje ze rzeczywiscie teraz leki ktore zastosuje beda lepsze dla mnie
a co do suplementacji to też brałam koenzym Q10 dwie tabletki dziennie firmy swanson, witaminę D3, prenatal uno i magnez ( bo z nim mam spory problem i często mam niedobory) . Może warto też sprawdzić poziom witaminy robiąc badanie krwi.

a co do suplementacji to też brałam koenzym Q10 dwie tabletki dziennie firmy swanson, witaminę D3, prenatal uno i magnez ( bo z nim mam spory problem i często mam niedobory) . Może warto też sprawdzić poziom witaminy robiąc badanie krwi.
Tak, tez biore d3 magnez i potas, a wlasnie dopiero wczoraj zrobilam badania d3 magnezu i potasu bo w sumie w ciemno bralam a nie wiem czy mam niedobory:)

Kochana. Nie ma reguły, ja mam wysokie AMH, bo ok.10 (jajniki o wyglądzie PCOS), a też się nie udaje. My jesteśmy na etapie iui i też Sama nie wiem, ile do in vitro czekać, bo jak spytalam Doktor co może być przyczyną, to jest sporo możliwości... a też się obawiam w jakim stanie są moje komorki a inaczej jak przez pick up chyba się sprawdzić nie da?
No wlasnie niestety nie da sie tego sprawdzić :( jeszcze na etapie inseminacji rozmawialam o tym z lekarzem czy da sie jakies badania zrobic to niestety...

Nie wiem czy to miało jakiś wpływ, ale podczas stymulacji Gonal miałam 1 zarodek, a druga stymulacja Puregon i zarodków 4.

reklama
Do góry